Grupele Champions League, un vis aproape imposibil pentru Timişoara

Grupele Champions League, un vis aproape imposibil pentru Timişoara
Echipa de pe Bega a pierdut cu 0-2, acasă, prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor, cu VfB Stuttgart. Nemţii au deschis scorul dintr-un penalty obţinut de Ciprian Marica.

Încă nu se poate spune că şansele Timişoarei de a continua în Liga Campionilor sunt total compromise, dar ele nici nu sunt prea mari după prima manşă cu VfB Stuttgart, din play-off.

Ioan Ovidiu Sabău şi majoritatea elevilor săi s-ar fi mulţumit cu un 0-0 pe teren propriu, cu nemţii, şi de fapt principala lor preocupare era aceea de a nu primi gol, însă planurile le-au fost spulberate după doar o jumătate de oră de la startul partidei.

O pătrundere incisivă a lui Marica, încheiată cu un acordarea unui penalty pentru VfB, şi o cursă senzaţională a lui Alexandr Hleb, care a semnat scorul de 2-0, au fost suficiente pentru ca nemţii să se gândească relaxaţi la retur. Timişorenii n-au putut contrabalansa cu faze pe măsură, principala lor tactică fiind de a arunca mingi în careul de 16 metri al lui Lehmann, deşi nici una nu a putut fi valorificată periculos.

A fost un meci în care coeziunea grupului şi ambiţia au pălit în faţa valorii individuale a jucătorilor. Gigel Bucur şi Magera abia dacă au putut respira de Khedira şi Delpierre, Stelian Stancu nu s-a văzut de Hleb, iar Gebhart a fost mai activ în flancul său drept decât adversarul direct, Arman Karamian.

A fost vorba şi despre experienţă, iar FC Timişoara rămâne probabil să o capete în grupele Europa League. Dacă vor reuşi sau nu o minune în returul cu Stuttgart vom vedea miercuri, 26 august, când se dispută manşa a doua.

CASETA TEHNICĂ
FC TIMIŞOARA - VfB STUTTGART 0-2 (Gebhart 28-penalty, Hleb 30)

FC Timişoara: Pantilimon - Bonfim, Cisovsky, Nibombe, Art. Karamian (Latovlevic 77) - St. Stancu, Alexa, Scutaru (Borbely 46), Arm. Karamian - Magera (Cl. Ionescu 69), Bucur. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

VfB Stuttgart: Lehmann - Cellozzi, Tasci, Delpierre, Magnin - Khedira - Gebhart (Rudy 87), Hitzlsperger, Hleb (Elson 59) - Progrebniak (Schieber 75), Marica. Antrenor: Markus Babbel.

Cartonaşe galbene: Alexa 4, Pantilimon 27, Art. Karamian 68 / Delpierre 48, Hleb 60

Arbitri: Olegario Manuel Bartolo - Jose Manuel Silva Cardinal, Bertin Cunha Miranda (toţi din Portugalia)

Stadion: Dan Păltinişanu; Spectatori: 23.446
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
53

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
261

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
107

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...