Romania - Albania 1-0! Au invins, dar n-au convins!

Romania - Albania 1-0! Au invins, dar n-au convins!

   gsp.ro

Romania a invins Albania cu 1-0 in primul amical al stagiului de pregatire din Elvetia, singurul gol fiind adus de Razvan Rat in minutul 82.

Prima parte a meciului dintre Romania si Albania nu a insemnat deloc o mostra de spectaculozitate fotbalistica. Greoi, parca usor imobili, jucatorii ambelor formatii au intrat greu in joc, posesia la mijlocul terenului fiind preferata verticalizarilor, cel putin in prima parte a reprizei.

Albanezii s-au dovedit totusi insistenti, au adus mingea in jumatatea si chiar careul nostru, punand presiune la poarta lui Tatarusanu prin mai multe cornere si lovituri libere aproape de careu. Cea mai mare ocazie a Romaniei a venit abia in ultimele 5 minute, cand portarul Berisha a scos doua mingi grele consecutiv, venite prin Grigore si Chipciu, in aceeasi faza. Acelasi Grigore avusese mai devreme si o alta ocazie, cand a sutat alaturi, dupa o pasa a lui Rat.

Nici partea secunda nu a inceput mai bine, totusi insistentele albanezilor erau la fel de clare la poarta lui Tatarusanu. Romania a inceput sa preseze incepand cu a doua jumatate a partii secunde, ratand cateva bune sanse de gol. Mai intai Maxim a reluat usor peste dintr-o lovitura libera periculoasa, pentru ca mai apoi Rusescu sa devieze periculos in plin careu, Berisha fiind nevoit sa scoata in corner. La acest corner, Grigore a reluat iarasi periculos cu capul, acelasi Berisha avand un nou reflex salvator.

Golul a venit totusi, pe final, in minutul 82, dupa o invalmaseala destul de mare in careul albanez. Razvan Rat a punctat, dupa ce fundasii adversi respinsesera de pe linia portii, ulterior unei reluari cu capul a lui Maxim. A fost primul si singurul gol al unei intalniri in care Romania a castigat, dar nu a convins deloc prin jocul prestat. Rat si-a facut astfel un frumos cadou, avand in vedere ca doar cu cateva zile inainte, implinise 33 de ani.

Daca ar fi ramas 0-0, ar fi fost primul rezultat de acest gen in istoria intalnirilor Romania - Albania.

Urmatorul meci amical pentru noi va fi cu Algeria, pe 4 iunie

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
381

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
140

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
408

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...