Razvan Burleanu le da prima lovitura cluburilor din Liga 1 dupa ce a castigat alegerile - cati bani le va lua

Razvan Burleanu le da prima lovitura cluburilor din Liga 1 dupa ce a castigat alegerile - cati bani le va lua

Razvan Burleanu vrea sa inceapa sa rasplateasca echipele care l-au votat la alegerile pentru presedintia Federatiei Romane de Fotbal.

Sustinut intr-o majoritate covarsitoare de cluburile mici, Burleanu a anuntat ca va lua bani de la cele din Liga 1 pentru a le acorda celor din esaloanele inferioare.

Presedintele FRF spune ca, din vara, 5% din drepturile de televizare din Liga 1 vor fi redirectionati catre un fond de solidaritate.

"O sa luam 5% din drepturile de televizare de la Liga, iar asta trebuie sa se intample din aceasta vara. Este un principiu de solidaritate care functioneaza de sus in jos. Din veniturile Champions League sunt finantate si echipele din Europa League.

In acelasi timp, si echipele din Liga 1 primesc cel putin 1 milion de euro anual din Champions League, chiar daca nu participa. La fel consideram si noi ca trebuie sa se intample in Romania. Propunem ca echipele care retrogradeaza timp de un an sau doi sa fie sprijinite financiar", a spus Burleanu la Digi Sport.

Cluburile din Liga 1 vor ramane astfel fara 1.375.000 de euro anual, din cele 27 de milioane pe care le incaseaza din drepturile de televizare.

Propunerea lui Burleanu a fost puternic contestata de cluburile din Liga 1, dar a fost votata in Adunarea Generala a FRF, de aceeasi oameni care l-au reales presedinte, arata Ziare.com.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...