Doua echipe din Liga 1, fara licenta pentru cupele europene

Doua echipe din Liga 1, fara licenta pentru cupele europene

Doua dintre echipele care au solicitat licenta pentru participarea in cupele europene nu au primit-o, conform unui anunt oficial al FRF.

Astra Giurgiu si Gaz Metan Medias nu vor putea evolua in intrecerile continentale nici daca vor reusi sa obtina calificarea din punct de vedere sportiv.

"Comisia de fond a refuzat acordarea licentei UEFA urmatoarelor cluburi:

1. Asociatia Fotbal Club Astra pentru incalcarea art. 47, existand datorii restante catre angajati.

2. Clubul Sportiv Gaz Metan Medias pentru incalcarea art. 48, fiind in procedura de reorganizare judiciara conform legii insolventei.

Asociatia Fotbal Club Astra a contestat hotararea instantei de fond la Comisia de apel pentru acordarea licentei cluburilor. Comisia de apel a pronuntat, astazi, 27 aprilie, decizia definitiva si executorie, prin care s-a respins apelul formulat de club si s-a mentinut hotararea Comisiei pentru acordarea licentei cluburilor - instanta de fond", se arata in comunicat.

Romania are patru locuri in cupele europene pentru sezonul urmator. Campioana va juca in preliminariile Champions League, iar ocupantele pozitiilor 2 si 3, dar si castigatoarea Cupei, vor evolua in preliminariile Europa League.

Gaz Metan Medias putea ajunge in Europa prin intermediul Cupei, acolo unde evolueaza in semifinale. Mediesenii au pierdut mansa tur a duelului cu Hermannstadt, scor 0-1, insa au in continuare sanse de a castiga trofeul.

Astra, de cealalta parte, ocupa locul 5 in clasamentul Ligii 1, fiind la 5 puncte in spatele ocupantei locului 3, CSU Craiova.

Oltenii sunt insa mari favoriti la castigarea Cupei dupa ce au trecut in mansa tur a semifinalelor de FC Botosani cu scorul de 5-1, iar daca isi vor adjudeca trofeul vor "elibera" o pozitie de cupe europene.

Asta inseamna ca Viitorul, Astra sau Poli Iasi aveau sanse sa evolueze in Europa League. Cu moldovenii aflati pe ultimul loc in playoff si cu giurgiuvenii fara licenta, echipa lui Hagi este acum mare favorita sa intre din nou in cupele europene.

sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...