Practicantii Qwan Ki Do din Botosani au participat la un stagiu national de pregatire, la malul Marii Negre! FOTO

Practicantii Qwan Ki Do din Botosani au participat la un stagiu national de pregatire, la malul Marii Negre! FOTO
Plaja statiunii Venus, din Constanta, a gazduit, in perioada 27.06-02.07.2016, o noua editie a Stagiului Tehnic National la Qwan Ki Do, stagiu care de altfel incheie anul competitional la acest stil.

In spuma marii s-au aruncat, la propriu, o parte din ,,crema,, qwan ki do-ului din Romania, fiind stiut ca la acest stagiu pot participa doar centurile negre. Narcis Agachi, centura neagra 1 dang, a obtinut in urma examenului national, desfasurat pe data de 02.07.2016, centura neagra 2 dang. Stagiul a fost condus de directorul tehnic al Federatiei.Romane de Qwan Ki Do responsabilul cu tehnica pe Uniunea Mondiala de Q. K. D. , dl Ovidiu Covaci, centura neagra 7 dang si s-a concentrat pe parcursul a doua antrenamente zilnice, unde s-au lucrat exercitii de Tam The (gimnastica energetica ), exercitii de forta si anduranta in apa si pe nisip, dar si exercitii tehnice de baza, exercitii ce imita tehnici de animalele, aplicatii si procedee de lupta.

Antrenamentele de dimineata incepeau la ora 6 si debutau, pe parcursul unei ore, cu Tam The, unde practicantii lucrau exercitii de meditatie, detoxifiere, curatire a aurei energetice, eliminare a furiei, violentei, fricii sau tristetii. Urmatoarea ora si jumatate era dedicata "contopirii cu natura", un tur de forta si exercitii in apa, nisip, pe scoici. Antrenamentele de dupa amiaza incepeau la ora 18 si se incheiau la ora 20,30-21,00 si erau dedicate exclusiv tehnicii specifice stilului.

In ultima zi am avut onoarea de a desfasura antrenamentul sub conducerea presedintelui Federatiei Romane de Arte Martiale, Kancho Florentin Marinescu, un pionier al artelor martiale din Romania, dar si sub atenta supraveghere a celor doi invitati ai domniei sale si anume prim vice presedintele Federatiei Romane de Judo si a Directorului Tehnic a aceleiasi federatii, bine cunoscut fiind faptul ca domnul Marinescu este centura neagra 5 dang in Judo dar si ca acesta este impresionat de modul de lucru al celor din Qwan Ki Do .

,,Au fost 5 zile de antrenament lungi si epuizante, dar care au meritat fiecare secunda de atentie si pregatire. Este unul din cele mai frumoase stagii de peste an, deoarece te face sa te simti asemeni unui combatant din antichitate, un luptator cu temerile si gandurile sale, cu oboseala fizica si psihica, din care stii ca la sfarsitul drumului vei iesi un invingator." - a declarat d. Victor Trofin, presedintele Asoc. Jud. de Arte Martiale.

Aceasta deplasare face parte din finantarile nerambursabile sprijinite de Municipiul Botosani si al Consiliul Local Botosani pe anul 2016. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Municipiului Botosani si nu implica nici o resposabilitate din partea acesteia.

(Comunicat de presa) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Circulație în condiții de iarnă în toată Moldova. Care sunt drumurile cu restricții

Vineri, 23 Martie 2018
401

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași anunță că circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară în condiții de iarnă în cea mai mare parte a reg...

Descindere de forţe aeriene în amfiteatrul Laurianului! FOTO

Vineri, 23 Martie 2018
222

Reprezentanţi cu funcţii înalte atât la propriu cât şi la figurat au prezentat laurienilor oferta educaţională a Forţelor Aeriene Române pentru anul şcolar ce va î...

20 de contracte de finanțare semnate de primarii din Botoșani, în prezența directorului AFIR! FOTO

Vineri, 23 Martie 2018
403

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu, a fost prezent, vineri, la Botoșani, pentru a semna contractele de finanțare a proiectelor depuse de...