Locul 5, cu tribune pline

Locul 5, cu tribune pline
Principalul finanţator al FC Botoşani vrea ca în prima jumătate a acestui an echipa pregătită de Cristi Popovici să aibă o evoluţie foarte bună şi să termine campionatul pe unul din primele cinci locuri. În plus, Valeriu Iftime şi-a fixat ca obiectiv readucerea spectatorilor la stadion.

Deşi nu are în plan transferuri spectaculoase, conducerea FC Botoşani consideră că trupa lui Cristi Popovici poate încheia campionatul pe una din primele cinci poziţii ale clasamentului. Valeriu Iftime, principalul finanţator al FC Botoşani, este optimist şi susţine că după perioada de circa o lună şi jumătate de pregătire pe care tehnicianul Cristi Popovici o va face, echipa va juca mult mai bine decât în tur.

"Vreau o clasare în primii cinci în acest sezon. Condiţia este să ne întărim cu un fundaş central, un mijlocaş şi un atacant care să facă un cuplu cu Ghiceanu sau cu Pedroza. Vom face o pregătire bună la munte şi apoi vom avea câteva jocuri amicale. Am încredere că FC Botoşani va avea un parcurs foarte bun", a declarat Valeriu Iftime.

Oficialii botoşăneni sunt de părere că până în momentul de faţă este sigură revenirea mijlocaşului Gabriel Vaşvari şi sunt şanse mari ca în această iarnă să mai fie aduşi fundaşul Valentin Geamăn şi atacantul Gabriel Boghian. De asemenea, nu ar fi exclusă o revenire a atacantului Marius Matei, care nu a confirmat la Oţelul Galaţi.

 

Rezultate si spectacol

Chiar dacă roş-alb-albaştrii nu mai pot emite pretenţii la primele două locuri ale clasamentului, care asigură prezenţa în prima ligă în următorul sezon, Valeriu Iftime vrea în continuare rezultate şi în acelaşi timp un joc spectaculos, în special în partidele de pe teren propriu. Acesta consideră că echipa va avea un rol foarte important în ceea ce priveşte readucerea spectatorilor la stadion. În plus, Valeriu Iftime şi-a propus pentru acest an să pună un accent mult mai mare pe capitolul marketing şi să aloce un buget special.

Într-o primă etapă se intenţionează punerea în vânzare de tricouri, şepci, fulare şi alte materiale promoţionale cu FC Botoşani, după care, odată cu începerea returului, se vor organiza mai multe acţiuni de imagine la meciurile de pe teren propriu. "În primul rând îmi trebuie un director de imagine care să aibă idei, iniţiativă şi care, cu bugetul pe care îl va avea la dispoziţie, să aducă oamenii la stadion. Acesta e cel mai important lucru. Ca să îi aduci la stadion, nu poţi cu forţa. Trebuie să faci spectacol şi să pregăteşti surprize pentru ei. Să fie tombole, concursuri. Vreau să facem concursuri între licee, galerii. Trebuie popularizat fotbalul în şcoli, meciuri demonstrative. Trebuie să băgăm microbul în tineret", afirmă finanţatorul botoşănean.

 

"Vindem pentru a supravieţui"

Dacă, până în vara anului trecut, politica clubului FC Botoşani era de a păstra jucătorii valoroşi, chiar dacă existau oferte de transfer, între timp oficialii grupării locale au regândit strategia. Lipsa unui buget consistent, care să permită promovarea în prima ligă, i-a determinat pe Valeriu Iftime şi Cornel Şfaiţer să vândă unul-doi jucători pe an. "Clubul nu poate trăi fără să vândă jucători. Numai că trebuie să vinzi pe bani. În această iarnă am spus că vom vinde un jucător doar dacă am o ofertă de nerefuzat. Asta ar însemna minim 100.000 de euro", susţine Valeriu Iftime.

 

Cu plăţile aproape la zi.

La ora actuală contractele la club sunt plătite în proporţie de 90%. Pentru plata tuturor restanţelor era nevoie de circa 70.000 de euro şi s-a făcut rost de aproape 60.000. Anul trecut, o parte din banii pentru plata contractelor a venit din vânzarea lui Matei, Papp şi ceilalţi, iar diferenţa a asigurat-o patronul de la Elsaco.

200.000 încearca să încaseze clubul pe Tincu şi atacantul Ghiceanu în condiţiile în care bugetul total este de circa 600.000 de euro. Acest lucru ar asigura o stabilitate financiară a clubului.

 

"Dacă era Cristi din vară şi Ştefan Apostol în teren, eram mult mai sus în clasament. Aveam cel puţin şase puncte în plus. De asemenea, dacă aveam echipa din sezonul trecut, ne distram în divizia B. Cu Matei, Keita, Simao, Kano, Kone, Papp puteam promova anul acesta" (Valeriu Iftime, finanţator FC Botoşani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
257

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
423

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
131

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...