IMPRESIONANT: A fost numărul 1 mondial, acum face un gest fabulos pentru oamenii sărmani!

Va deschide un restaurant în țara sa natală, care va oferi mâncare gratuită tuturor persoanelor fără adăpost și celor nevoiașe. "De ce mâncare gratuită? Dintre toate lucrurile pe care le-am experimentat în cursul vieții mele sportive, o alimentație sănătoasă este ceea ce m-a schimbat cel mai mult".

IMPRESIONANT: A fost numărul 1 mondial, acum face un gest fabulos pentru oamenii sărmani!

Tenismanul sârb Novak Djokovici, fost numărul unu mondial și actual număr 2, a anunțat că va deschide un restaurant în țara sa natală, care va oferi mâncare gratuită tuturor persoanelor fără adăpost și celor nevoiașe.

„Vreau să dau înapoi Serbiei ceea ce mi-a oferit. Banii nu sunt o problemă pentru mine. Am câștigat suficienți bani cât să hrănesc toată Serbia. Poporul sârb merită asta după tot sprijinul pe care mi l-a dat”, a declarat Djokovici, care a câștigat 92 milioane de euro pe parcursul carierei sale, fără veniturile din publicitate.

Jucătorul sârb, care a devenit recent tată pentru a doua oară, mai are încă două restaurante, deschise la Belgrad (2009) și Monte Carlo (2016).

„De ce mâncare gratuită? Pentru că alimentația este combustibilul căruia îi atribui întreaga mea reușită. Dintre toate lucrurile pe care le-am experimentat în cursul vieții mele sportive, o alimentație sănătoasă este ceea ce m-a schimbat cel mai mult”, a adăugat campionul sârb.

Djokovic este nedespărțit de crucea de lemn pe care o poartă la gât și nu ezită să se însemne de multe ori cu semnul crucii. Evlavia arătată de tenismen nu a trecut neobservată la Belgrad. Astfel, în 2011, acesta a primit ordinul Sfântul Sava în primul grad, cea mai înaltă distincție oferită de Patriarhul Serbiei unui mirean.

Născut la Belgrad, dar cu tatăl născut în Kosovo, Djokovici a ajutat frecvent pe sârbii rămași în vechea provincie sârbească, azi auto-proclamată republică albaneză. SURSA

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...