FC Botoșani este asigurată, chiar dacă Andrei va pleca: "Avem un Chindriș 2, mai bun decât Chindriș 1"

FC Botoșani este asigurată, chiar dacă Andrei va pleca: "Avem un Chindriș 2, mai bun decât Chindriș 1"

În ultimele sezoane, FC Botoșani a devenit cunoscută pentru tinerii jucători lansați pe Municipal. Mihai Bordeianu, Olimpiu Moruțan, Răzvan Oaidă, Andrei Miron sau Andrei Burcă, și acum Andrei Chindriș, au explodat la Botoșani și au devenit obiectul transferului către o echipă mare din România, excepție făcând doar Chindriș, care încă este indecis.

Totuși, FC Botoșani speră să aibă jucătorii de valoare eligibili pentru regula U21, chiar dacă își va vinde vedetele în vară, Chindriș și Haruț.

„Eu nu fac transferuri decât atunci când este un accept din partea fotbaliştilor şi antrenorilor. Chindriş poate pleca în vară, acum nu pleacă. Dacă va pleca, avem un Chindriş 2, mai bun decât Chindriş 1. Nu îi dau numele, ca să nu îl cumpere FCSB.

În momentul întreruperii campionatului, aveam vreo şase oferte pentru jucători. Dar de atunci s-a închis totul. E esenţial să începem campionatul. Chindriş are o oferta scrisă din Grecia, până pe 15 trebuie să dea răspuns”, a declarat Valeriu Iftime, la Pro X.

Printre jucătorii tineri ce pot deveni titulari în sezonul următor se numără Marian Târșa, care era văzut titular încă de la început acestui sezon, dar a avut parte de o accidentare gravă.

Grecul Baxevanos, împrumutat de la Lazio, poate fi, de asemenea, o variantă foarte bună pentru apărare, acolo unde ar putea face pereche cu Adrian Moescu, care deja a debutat în prima divizie. George Cîmpanu este un alt jucător ce poate deveni titular din sezonul următor. Jucătorul de doar 19 ani a marcat deja 2 goluri, în acest sezon.

De asemenea, în acest moment, FC Botoșani are 2 tineri de mare potențial împrumutați la alte echipe: Dragoș Penescu la Universitatea Cluj și Alexandru Pitfor la Chindia Târgoviște.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
335

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
578

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
167

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...