Egali cu Messi, speranţe pentru Euro. România - Argentina 0-0

Egali cu Messi, speranţe pentru Euro. România - Argentina 0-0
România a remizat cu Argentina, scor 0-0, în primul meci disputat după ratarea calificării la CM 2014. Prestaţia "tricolorilor" din faţa lui Messi & Co ne dă speranţe pentru campania de calificare la Euro 2016.

Nu a fost suficient că românii din Constanţa, Iaşi, Botosani, Satu Mare sau Turnu Severin i-au aşteptat doi ani şi 7 luni, cât a trecut de la data iniţială de disputare a amicalului cu Argentina.

Lionel Messi, de patru ori la rând Balonul de Aur şi cel mai bine cotat jucător din lume, Aguero şi Di Maria i-au lăsat pe aceiaşi români care au avut norocul să prindă un bilet în tribunele Naţional Arena să fiarbă în suc propriu până cu 4 minute înainte de începerea meciului.

Argentienii au venit la Bucureşti cu nasul pe sus, au pus condiţii dintre cele mai bizare şi, ca să pună capac, au ieşit de la vestiare doar când s-au cântat imnurile. Probabil, încălzirea a fost făcută la căldură, într-o sală special construită pentru aşa ceva, însă aroganţa de dive ale fotbalului s-a simţit în primele 15 minute din călcătura pe vârfuri şi efortul minim.

De altfel, Messi a început meciul băgându-şi de două ori degetele pe gât în primele 10 minute pentru a se uşura. Ce i-a provocat greaţa, mâncarea de la Bucureşti, întăritoarele de efort sau sila de a juca la cele 7 grade care se simţeau la nivelul gazonului ca un grad Celsius, doar el şi doctorii lotului Argentinei ştiu. Cert este că starul Barcelonei s-a plimbat mult pe iarba cam rară de pe Naţional Arena, însă de fiecare data când a avut mingea, şi de fiecare data se lipea de gheata lui, a demonstrat că un talent uriaş nu are nevoie să transpire la încălzire pentru un meci cu Dragoş Grigore şi Gardoş.

Atingerile lui Messi sunt din altă dimensiune, schimbările lui de direcţie imprevizibile sau pasele întoarse pe culoar printre adversari debusolaţi de rapiditatea procesorului argentinianului au injectat adrenalină în spectatorii altfel toropiţi de lentoarea ritmului de joc.

Să ne înţelegem, amicalul de lux care a costat 1,5 milioane de dolari a fost o şezătoare, oricât ne-am amăgi. Pentru a prinde ritmul următoarelor preliminarii, jucătorii lui Piţurcă au nevoie de nişte meciuri cu Georgia, Polonia, Serbia, în care au adversari nişte băieţi dornici să fie văzuţi de impresari, nu de nişte argentinienii strălucitori care calcă pe vârfuri.

E admirabil că am avut câteva ocazii, capul lui Maxim scos de Romero şi golul aceluiaşi Maxim, anulat aiurea, dar miile de scaune rămase goale cu 10 minute înainte de final sunt cel mai potrivit barometru al nivelului de interes prezentat de fentele previzibile ale lui Tănase, de verticalizările obsesive ale lui Raţ şi de cursele în gol făcute de Torje.

Pe final, lumea a început să murmure, în timp ce echipele păreau a-şi fi propus să nu se mai apropie deloc de cele două porţi.

S-a terminat 0-0, iar noi aşteptăm emoţiile cu Ungaria şi Grecia. Sunt mai sănătoase decât întâlnirile de salon cu un Messi venit la Bucureşti cu fierea sensibilă.

Echipele de start România: Tătăruşanu (Pantilimon `46) - Măţel (Luchin `75), Gardoş, D. Grigore, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Chipciu (Grozav `88), Maxim (Torje `46), Tănase (Lazăr `56) - Marica (Rusescu `67). Selecţioner: Victor Piţurcă.

Argentina: Romero - Zabaleta, F. Fernandez, Basanta, Rojo - Gago (Biglia `56), Mascherano, Di Maria (M. Rodriguez `90) - Messi, Higuain (Lavezzi 77), Aguero (Palacio `57). Selecţioner: Alejandro Sabella.

sursa: prosport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
119

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
85

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
256

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...