Botosaneni participanti la stagiul national de pregatire in arme traditionale si gimnastica energetica a stilului de arte martiale Qwan Ki Do

Botosaneni participanti la stagiul national de pregatire in arme traditionale si gimnastica energetica a stilului de arte martiale Qwan Ki Do
In zilele de 15-16 iunie s-a desfasurat in Iasi, sala de sport "Gradinari", stagiul national de pregatire in arme traditionale si gimnastica energetica a stilului de arte martiale Qwan Ki Do. 
        
La sectiunea de arme au fost trei antrenamente care au cuprins baston lung, tonfa, long gian cu 2 si 3  elemente, bastoane scurte si sabie de lemn (arma permisa doar practicantilor cu minin centura neagra). 

"Pregatirea a cuprins atat parte de initiere pentru debutanti, dar si dobandirea de noi cunostinte pentru cei cu experienta.  Armele traditionale constituie un mod aparte de studiu al artelor martiale, dobandirea cunostintelor depinzand de un maestru cu experienta pentru a preintmpina  accidentarile si  a intelege subtilitatile de manuire ce necesita ani de pregatire", a precizat Eugen Turcanu centura neagra 3 dang, coordonator tehnic pentru judetul Botosani.

Stagiul a fost condus de Ovidiu Covaci, centura neagra 6 dang, secondat la baston lung de Teodor Nica, centura neagra 5 dang, si la sabie de lemn de Stefan Nica, centura neagra 5 dang.

La sectiunea gimnastica energetica (tham the) s-au studiat tehnici de respiratie si meditatie.

"Tam The-ul, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente menite sa induca o stare de unitate si de armonie intre corp si spirit. Se adreseaza atat spiritului cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar si o stiinta a vindecarii. Practicarea Tam The-ului incepe cu invatarea miscarilor specifice, activitate care nu necesita o pregatire fizica speciala. Al doilea nivel presupune insusirea tehnicii respiratiei. Cel de al treilea nivel presupune o combinare a miscarilor, a respiratiei si a activitatii mentale. Astfel se poate dirija energia vitala (Khi) prin corpul omenesc. Scopul final al Tam The-ului este obtinerea unitatii dintre corp si un spirit tanar, odata cu pastrarea starii de sanatate a organismului", a completat Eugen Turcanu.
 
Din partea CS DAO Botosani au participat 20 de practicanti de qwan ki do, de la incepatori pana la cei experimentati cu centura neagra 2 dang. Un alt scop a fost acela de initiere a debutantilor pentru a putea participa in anul sportiv viitor la competitiile de profil.
           
Pentru centurile negre perfectionarea la acest  cantonament a fost un  preambul in vederea pregatirii Campionatului European de seniori  ce va avea loc in luna octombrie in Elvetia.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
313

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
536

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
159

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...