Mitică Dragomir şi Mircea Sandu, trimişi în judecată de DNA

Mitică Dragomir şi Mircea Sandu, trimişi în judecată de DNA
Dumitru Dragomir, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, şi Mircea Sandu, şeful Federaţiei Române de Fotbal, au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul care priveşte dezafilierea clubului Universitatea Craiova. DNA a dispus sechestru pe averea lui Sandu şi Dragomir dar şi pe bunurile Ligii Profesioniste de Fotbal. 
 
Potrivit DNA, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir sunt acuzaţi de abuz în serviciu dar şi de infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite.
 
La data de 20 iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal s-a hotărât excluderea provizorie a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A.  Excluderea a fost pusă pe seama încălcării grave a statutului Federaţiei, fără a se detalia şi motiva în ce au constat  încălcările şi gravitatea lor.
 
Potrivit DNA, materialul prin care Universitatea Craiova era acuzată de aceste încălcări a fost realizat de către Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu. Dezafilierea Universităţii Craiova s-a realizat în cadrul Comitetului Executiv al FRF. Procurorii DNA spun că materialul acuzator realizat de Dragomir şi Sandu nu era motivat şi nu prezenta probe clare. DNA mai susţine că cei doi şi-au folosit influenţa pentru a determina dezafiliera clubului de fotbal.
 
Ca si consecinţă a dezafilierii Universitatea Craiova a prierdut drepturi federative în valoare de peste 15 milioane lei. Procurorii au mai arătat că au dispus sechestru pe bunurile LPF dar şi ale lui Dragomir şi Sandu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
166

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
230

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
808

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...