AFAN a reacționat cu privire la scandalul dintre Grozavu și Golofca: "Antrenorul să-și ceară scuze public față de jucător"
SPORT

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) a reacționat printr-un comunicat de presă, după ce fotbalistul de la FC Botoșani, Cătălin Golofca, a fost lovit de antrenorul Leo Grozavu în timpul meciului cu Astra Giurgiu, scor 3-0.

AFAN a reacționat cu privire la scandalul dintre Grozavu și Golofca: "Antrenorul să-și ceară scuze public față de jucător"

"Față de incidentul petrecut la meciul de fotbal disputat între AFC Astra și FC Botoșani, în data de 06.03.2017, când antrenorul Leontin Grozavu l-a lovit pe jucătorul Cătălin Golofca, Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori condamnă ferm orice tip de reacție violentă și consideră că gestul antrenorului echipei FC Botoșani se înscrie în sfera unui comportament agresiv, care contravine tuturor principiilor de etică sportivă.

AFAN nu tolerează astfel de excese care pun în pericol atât activitatea jucătorilor prin impactul psihologic produs, cât și integritatea corporală a acestora, excese care creează o imagine proastă fotbalului românesc. Din punctul nostru de vedere, comportamentul tuturor celor implicați în activitățile sportive trebuie să reprezinte un model de conduită pentru publicul spectator.

Nici o explicație nu poate să justifice gestul reprobabil al antrenorului Leo Grozavu și, de aceea, credem că astfel de atitudini neconforme trebuie cenzurate și pedepsite în conformitate cu prevederile Regulamentului disciplinar al Federației Române de Fotbal."
, este comunicatul de presa al celor de la AFAN.

In plus, presedintele AFAN, Emilian Hulubei, s-a arătat vizibil deranjat de cele întâmplate aseară si l-a sunat pe fotbalist. Acesta a mai spus pentru GSP.ro ca va face o solicitare catre FRF si catre Scoala de Antrenori sa se faca un control mai riguros din punct de vedere psihologic.

"Nu suntem de acord cu astfel de comportamente. În primul rând face rău imaginii fotbalului românesc și în al doilea rând are un impact emoțional puternic asupra jucătorului. Știu ce înseamnă să fii bătut pentru că la copii și juniori eu și Cătălin Munteanu (n.r. Prim-vicepreședinte AFAN) am avut un antrenor care ne-a bătut. O perioadă destul de lungă am visat că sunt bătut. Sunt în total dezacord cu astfel de practici.Am vorbit deja cu jucătorul. Dacă ne va solicita ajutorul îl vom acorda. El a zis că se va ocupa impresarul. Vom avea o ședință mâine și vom vedea ce vom pune pe ordinea de zi la următorul Comitet Executiv pentru că nu-i normal ce se întâmplă. Pentru a evita astfel de practici trebuie să facem o solicitare către FRF, către Școala de Antrenori care dă avizele de antrenori, să fie un control mai riguros și din punct de vedere psihologic.E o situație delicată. Cât timp va rămâne în continuare același antrenor, atunci jucătorul va fi marginalizat dacă va face vreo acțiune. Dar nici să lase situația așa nu e normal. Cred că cel mai bine e să aibă o discuție cu conducerea și cu antrenorul și să rezolve problema amiabil. Cel puțin din punctul nostru de vedere ar fi frumos ca domnul antrenor să-și ceară scuze public față de jucător.Sunt convins că nu mai poate lucra cu acest antrenor care l-a bătut. Mai ales când știi că există posibilitatea în viitor să se întâmple același lucru. Există regulament disciplinar, există regulament de interior al clubului. Să fie sancționat conform regulamentului interior și disciplinar al FRF", a declarat Emilian Hulubei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În stare gravă, după un accident stupid. Victima a fost transferată la Iași!

Luni, 23 Aprilie 2018
854

Victima, în vârstă de 46 de ani, din Bălușeni, s-a dus duminică pe câmp de unde s-a întors seara, cu căruța. Pe drum, roata căruței a trecut peste o denivelare, moment ...

În "misiune", alături de pompierii botoșăneni: 800 de botoșăneni au intrat în caravana SMURD "Fii pregatit!" FOTO

Luni, 23 Aprilie 2018
182

Exista situatii limita in care cateva secunde pot schimba totul! Pentru astfel de momente, aproape 800 de botoșaneni au dorit să se pregătească si au participat, in perioada 21 - 23 aprilie, ...

Sportivi din Botoșani, medaliați la Campionatul Balkanic de Karate Unificat! FOTO

Luni, 23 Aprilie 2018
613

În perioada 20- 22 aprilie, s-a desfășurat la Târgoviste ediția I a Campionatului Balkanic de Karate Unificat, competiție organizată de Federația Română de Karate W....