Tineri rupți de alcool, pe drumurile din județ. Unul dintre ei a depășit 1 mg/l de alcool pur în aerul expirat

Tineri rupți de alcool, pe drumurile din județ. Unul dintre ei a depășit 1 mg/l de alcool pur în aerul expirat

Doi tineri din județ au fost prinși de către polițiștii rutieri, în weekend, în stare avansată de ebrietate, în trafic. Unul dintre aceștia avea o alcoolemie de peste 1 miligram per litru de alcool pur în aerul expirat, ceea ce, practic, înseamnă că șoferul abia se putea ține pe picioare.

Sâmbătă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Darabani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Trandafirilor, din oraşul Darabani, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din localitatea Mileanca.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior,tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Duminică, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Hlipiceni, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe drumul judeţean D.J. 282, pe raza localităţii Todireni au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani din aceeaşi localitate.

În urma testării cu aparatul alcooltest valoarea rezultată a fost de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
2

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
10

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
282

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...