Sfintele Moaște a trei sfinți, purtate în procesiune la sărbătorirea hramului Bisericii „Vovidenia”

Sfintele Moaște a trei sfinți, purtate în procesiune la sărbătorirea hramului Bisericii „Vovidenia”

Biserica „Vovidenia” din municipiul Botoșani va organiza o procesiune a Sfintelor Moaște ale patrimoniului propriu, cu prilejul sărbătoririi unuia dintre hramuri. Astfel, timp de două zile, spațiul bisericii închinate „Intrării în biserică a Maicii Domnului” și „Nașterii SfântuluiIoan Botezătorul” va fi toposul rugăciunii și ritualurilor religioase oficiate de un sobor de preoți, vreme de două zile.

Miercuri, 20 noiembrie a.c., de la ora 16.00, Sfintele Moaște a trei sfinți, aflate în patrimoniul bisericii, vor fi scose în procesiune, apoi așezate pe un baldachin cu flori, pentru credincioșii care vor să li se închine. În aceeași zi, de la ora 17.00, se va oficia Vecernia Mare cu Litie.

Joi, 21 noiembrie, de la ora 7:30, va fi săvârșită Utrenia, iar la ora 9:00 se va citi Sfânta Liturghie, urmată de pomenirea ctitorilor bisericii. Seara, la ora 18:00, Sfintele Moaște vor fi purtate într-un ritual de binecuvântare, în jurul bisericii, apoi se va oficia Taina Sfântului Maslu, prilej cu care bolnavii botoșăneni își vor putea sfinți alimente, spre îndreptarea sănătății.

Biserica „Vovidenia” este cunoscută în special datorită numeroaselor activităţi cu elevii, fiind una dintre puţinele parohii care au aplicat deja proiectul „Hristos împărtăşit copiilor“. Aici, Sfânta Liturghie este oficiată de trei ori pe săptămână.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
208

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
155

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1216

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...