Sfinţire de casă parohială şi casă socială la Burleşti

Sfinţire de casă parohială şi casă socială la Burleşti

Momente pline de emoţie, dar şi de bucurie în Parohia Burleşti a Protopopiatului Botoşani, unde, duminică după-amiază, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a sfinţit noua casă parohială şi noua casă socială a comunităţii.

În după-amiaza zilei de duminică, 9 septembrie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în sobor numeros de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de sfinţire a noii case parohiale şi a noii case sociale a Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” - Burleşti din comuna Unţeni, Protopopiatul Botoşani. Momentul a însemnat o încununare a eforturilor depuse de pr. paroh Vasile Marius Bercea, autorităţile locale şi enoriaşi.

După slujba de sfinţire, pr. Lucian Leonte, protopop al Protoieriei Botosani, a rostit un cuvânt de mulţumire adresat Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, după care a urmat cuvântul părintelui paroh Vasile Marius Bercea. La final, cuvântul de învăţătură a fost rostit de IPS Părinte Mitropolit Teofan.

Ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de construcţie şi de înfrumuseţare a casei sociale, părintele Vasile Marius Bercea a fost hirotesit de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei întru iconom stavrofor. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele care s-au ostenit cel mai mult şi au ajutat la zidirea caselor, acestea primind distincţii şi diplome de vrednicie. Printre cei care au primit distincţii s-au numărat şi Constantin Paladi, primarul comunei Unţeni, presbitera Cristina-Maria Bercea, membri ai Consiliului parohial, precum şi alţi enoriaşi şi binefăcători. (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
6

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
36

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
365

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...