În centrele de plasament mai sunt copii care nu ştiu să citească sau să socotească şi tineri care nu îşi cunosc pasiunile şi potenţialul. În ţară sunt peste 19.000 de copii şi tineri instituţionalizaţi. Cu toţii au nevoie de multă încurajare, răbdare şi implicare din partea unor prieteni mai mari! Deocamdată, voluntarii Ajungem MARI pot ajuta constant doar 2000 dintre ei, în București și în 24 de județe.
Exceptând Argeș și Prahova, în toate celelalte județe se mai caută voluntari, pentru ca activitățile să fie desfășurate optim. Lipsa resursei umane înseamnă o îngreunare a progresului copiilor instituționalizați.
Amintim că voluntarii Ajungem MARI merg vizitează copiii săptămânal, în echipe de câte doi. Aceștia pot susține, în funcție de pasiunile și cunoștințele lor, prin metode interactive (știute sau învățate la training) atât ședințe de pregătire școlară (matematică, engleză, română, informatică, cunoștințe generale etc.), cât și ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru, fotografie etc.) ori de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară sau educație civică.
Voluntari pot fi adulţi şi tineri peste 16 ani, care să se dedice constant 3 ore pe săptămână, minimum 6 luni, cât durează un modul de voluntariat. Nu e nevoie de experiență în lucrul cu copiii.
Mai multe detalii se găsesc pe site: https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar. Înscrierea se face online, prin formularul ce poate fi găsit la același link.