Mame prinse pe picior greșit! Au încasat ilegal bani pentru creșterea copilului!
BOTOSANI

Mai multe mame din județul Botoșani care s-au aflat în concediu de creștere a copilului și s-au întors mai repede la muncă vor trebui să restituie o parte din stimulentul de inserție. 

Mame prinse pe picior greșit! Au încasat ilegal bani pentru creșterea copilului!

   Foto: Arhiva Stiri.Botosani.ro

În urma unui control al inspectorilor Agenției Județene de Inspecție Socială (AJPIS) au fost descoperite persoane care au anunțat că se întorc la serviciu înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani dar în realitatea acestea stăteau acasă și încasau bani ilegal.

Suma totală ce trebuie recuperată se ridică la 10.000 de lei. 

"Am găsit persoane care beneficiau de anul suplimentar, după modificarea legii, al treilea an de stimulent pentru cei care s-au întors înaintea finalizării celor doi ani la serviciu. S-au întors pentru o scurtă perioadă după care nu au mai realizat venituri dar nu au mai anunțat. Erau pe acea perioadă de extindere în care puteau primi doar stimulent. Condiția pentru a încasa acest stimulent era să realizeze venituri. Le transmitem deciziile de debit și fiecare va trebui să restituie sumele", a precizat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

De acest stimulent de inserţie beneficiază oricare dintre cei doi părinţi care se află în concediu pentru creşterea copilului 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap şi care se întoarce la muncă mai devreme.

Măsura se aplică pentru fiecare naştere. Stimulentul de inserţie nu se cumulează cu indemnizaţia pentru creşterea copilului. Plata acesteia din urmă se suspendă la solicitarea stimulentului. Valoarea acestui stimulent este la ora actuală de 616,25 lei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

astăzi, 07:10
2442

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1366

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
1075

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...