Mame prinse pe picior greșit! Au încasat ilegal bani pentru creșterea copilului!
BOTOSANI

Mai multe mame din județul Botoșani care s-au aflat în concediu de creștere a copilului și s-au întors mai repede la muncă vor trebui să restituie o parte din stimulentul de inserție. 

Mame prinse pe picior greșit! Au încasat ilegal bani pentru creșterea copilului!

   Foto: Arhiva Stiri.Botosani.ro

În urma unui control al inspectorilor Agenției Județene de Inspecție Socială (AJPIS) au fost descoperite persoane care au anunțat că se întorc la serviciu înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani dar în realitatea acestea stăteau acasă și încasau bani ilegal.

Suma totală ce trebuie recuperată se ridică la 10.000 de lei. 

"Am găsit persoane care beneficiau de anul suplimentar, după modificarea legii, al treilea an de stimulent pentru cei care s-au întors înaintea finalizării celor doi ani la serviciu. S-au întors pentru o scurtă perioadă după care nu au mai realizat venituri dar nu au mai anunțat. Erau pe acea perioadă de extindere în care puteau primi doar stimulent. Condiția pentru a încasa acest stimulent era să realizeze venituri. Le transmitem deciziile de debit și fiecare va trebui să restituie sumele", a precizat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

De acest stimulent de inserţie beneficiază oricare dintre cei doi părinţi care se află în concediu pentru creşterea copilului 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap şi care se întoarce la muncă mai devreme.

Măsura se aplică pentru fiecare naştere. Stimulentul de inserţie nu se cumulează cu indemnizaţia pentru creşterea copilului. Plata acesteia din urmă se suspendă la solicitarea stimulentului. Valoarea acestui stimulent este la ora actuală de 616,25 lei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Judeţean a făcut public proiectul de buget, pe 2018. Ce sume vor fi alocate!

Luni, 22 Ianuarie 2018
355

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut public proiectul de buget pentru anul 2018, care urmează a fi aprobat de aleşii judeţeni după perioada de dezbatere publică.Potrivit documentului, venit...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Luni, 22 Ianuarie 2018
2980

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculu...

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1000

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...