Mame prinse pe picior greșit! Au încasat ilegal bani pentru creșterea copilului!
BOTOSANI

Mai multe mame din județul Botoșani care s-au aflat în concediu de creștere a copilului și s-au întors mai repede la muncă vor trebui să restituie o parte din stimulentul de inserție. 

Mame prinse pe picior greșit! Au încasat ilegal bani pentru creșterea copilului!

   Foto: Arhiva Stiri.Botosani.ro

În urma unui control al inspectorilor Agenției Județene de Inspecție Socială (AJPIS) au fost descoperite persoane care au anunțat că se întorc la serviciu înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani dar în realitatea acestea stăteau acasă și încasau bani ilegal.

Suma totală ce trebuie recuperată se ridică la 10.000 de lei. 

"Am găsit persoane care beneficiau de anul suplimentar, după modificarea legii, al treilea an de stimulent pentru cei care s-au întors înaintea finalizării celor doi ani la serviciu. S-au întors pentru o scurtă perioadă după care nu au mai realizat venituri dar nu au mai anunțat. Erau pe acea perioadă de extindere în care puteau primi doar stimulent. Condiția pentru a încasa acest stimulent era să realizeze venituri. Le transmitem deciziile de debit și fiecare va trebui să restituie sumele", a precizat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

De acest stimulent de inserţie beneficiază oricare dintre cei doi părinţi care se află în concediu pentru creşterea copilului 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap şi care se întoarce la muncă mai devreme.

Măsura se aplică pentru fiecare naştere. Stimulentul de inserţie nu se cumulează cu indemnizaţia pentru creşterea copilului. Plata acesteia din urmă se suspendă la solicitarea stimulentului. Valoarea acestui stimulent este la ora actuală de 616,25 lei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăriile din judeţ nu au primit bani la rectificarea bugetară

Luni, 25 Septembrie 2017
407

Mai multe primării din judeţul Botoşani au ajuns deja la fundul sacului şi nu mai au bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare până la finele acestui an.Şi mai au de aşt...

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean despre demisiile directorilor de la Spitalul Mavromati!

Luni, 25 Septembrie 2017
856

Nemulţumirile directorilor de la Spitalul Judeţean Mavromati privind nivelul de salarizare al celor din conducere au ajuns şi la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean.În cadrul ş...

Inspecţie în teren a specialiştilor de la ADR NE privind drumul strategic

Luni, 25 Septembrie 2017
630

Este prima vizită în teren privitor la acest obiectiv, după ce evaluarea din punct de vedere administrativ s-a încheiat, în prezent fiind faza de evaluare a indicatorilor tehnico-e...