Stimulentul de inserție pentru părinții care se întorc mai devreme la muncă va crește la 1.500 de lei

Stimulentul de inserție pentru părinții care se întorc mai devreme la muncă va crește la 1.500 de lei

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat astăzi că stimulentul de inserție pentru părinții care se întorc la muncă mai devreme de șase luni de la nașterea copilului va crește la 1.500 de lei, de la 650 de lei cât era în prezent.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că a pregătit un proiect de OUG pentru creșterea stimulentului de reinserție pentru părintele care optează să se reîntoarcă la muncă înainte de 6 luni, în condițiile în care acesta se afla în concediu pentru creșterea copiilor.

„Este o măsură care crește veniturile părinților, care scade riscurile deprofesionalizării părintelui. Asigură de asemenea o forță de muncă necesară angajatorilor care erau în situația de a fi privați de sprijinul unui angajat care opta să stea doi ani de zile sau trei ani pentru copilul cu dizabilități în concediu de creștere a copilului. Este o măsură care aduce un plus financiar substanțial la bugetul statului.

Stimulentul de inserție ajunge la 1.500 de lei, de la 650 de lei cât se află în momentul de față.

Este o sumă consistentă, prin care părintele care optează să se întoarcă la muncă poate să apeleze la servicii specializate pentru supravegherea și îngrijirea copilului”, a anunțat, joi, ministrul Muncii, Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

 

Spune-ne opinia ta