Doar 13 mașini înmatriculate în Botoșani nu poluează. Apel al prefectului pentru „vinerea verde” (video)

Doar 13 mașini înmatriculate în Botoșani nu poluează. Apel al prefectului pentru „vinerea verde” (video)

Numărul autovehiculelor cu propulsie hibridă sau electrică reprezintă 0,25% din totalul maşinilor înmatriculate în judeţul Botoșani, potrivit unor date prezentate, joi, de prefectul Dan Nechifor. Oficialul face apel către angajații instituțiilor în vederea optării, în fiecare vineri, pentru deplasarea cu mijloace alternative de transport, afirmând că el va merge la serviciu pe jos.

Statisticile Instituţiei Prefectului, care are în subordine Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, arată că în judeţul Botoşani există doar 301 autovehicule hibride şi electrice. Dintre acestea, doar 13 sunt electrice.

Parcul auto din judeţul Botoşani este de 116.753 de autovehicule, dintre care 101.827 sunt deţinute de persoane fizice, iar diferenţa de 14.926 se află în proprietatea persoanelor juridice.

Statistica privind calitatea parcului auto din Botoşani a fost prezentată în contextul în care prefectul Dan Nechifor a lansat, joi, un apel către toţi şefii de instituţii publice, angajaţii din sistemul bugetar şi la populaţie să participe la campania „Vinerea Verde - Stop! Azi, maşina stă pe loc!”.

El a cerut renunţarea la utilizarea, pentru vineri, a autoturismelor personale, în vederea reducerii poluării, în special în zonele urbane aglomerate.

 

 

 

Spune-ne opinia ta