Instructorii auto vor creșterea numărului de ore obligatorii de condus înaintea examenului pentru carnetul auto!

Instructorii auto vor creșterea numărului de ore obligatorii de condus înaintea examenului pentru carnetul auto!

Instructorii auto susțin că ar trebui crescut numărul de ore obligatorii impuse prin lege fiecărui cursant înainte de obținerea permisului auto.

Cu prea puţine ore de condus şi de pregătire, şoferii îşi fac rodajul în trafic. Instructorii auto cer mai mult timp pentru pregătire, mai ales în condiţiile în care, în curând, şcolile care nu ajung la o rată de promovare de 40% vor pierde licenţa.

În prezent, prin lege se impune efectuarea a 30 de ore, adică 15 ședințe de condus.

Instructorii auto cu peste 40 de ani vechime spun că orele prevăzute de lege sunt insuficiente.

În plus, emoțiile examenului îi pot încurca inclusiv pe elevii bine pregătiți, care ajung să îl dea de câteva ori până îl iau.

Statistica arată că România are cea mai mare rată a mortalității rutiere din Uniunea Europeană, cu 96 de decese la un milion de locuitori. Dublu față de media europeană!

O ordonanță care va intra în vigoare în 2021 ar putea obliga școlile de șoferi să aibă o rată de promovare a elevilor de 40% în primul an, în condițiile în care media actuală este de 25%.

De cealaltă parte, Norvegia este țara cu cea mai mică mortalitate pe șosele, cu 20 de decese la un milion de locuitori. În schimb, sancțiunile pentru șoferi sunt mult mai aspre decât în România, iar autoritățile au un plan de siguranță a traficului care include și programe de prevenire a accidentelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
382

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
140

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
408

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...