Semnal de alarmă în Botoșani: Bătrânii din sate, la mâna ”oamenilor de bine”!

Autoritățile trebuie să acționeze pentru protejarea celor vulnerabili, iar comunitatea să se implice activ în susținerea bătrânilor singuri.

Semnal de alarmă în Botoșani: Bătrânii din sate, la mâna ”oamenilor de bine”!

   Foto: Mesagerul de Nord

Incompetența autorităților a făcut o nouă victimă în comuna Coțușca. O bătrână, pe care am găsit-o singură și flamandă, într-o localitate din care a lipsit mult timp. Oarbe și surde la nevoile bătrânei, autoritățile ignoră tragedia.

Bătrâna a locuit în ultimii ani in localitatea Nichiteni, dar de puțin timp, “un om de bine” a adus-o într-o casă din Coțușca, pentru “a avea grija de ea”. Mai mult de terenurile pe care le deține, respectiv, ar vrea să le “ia in arendă”, cum se practică în mai toate satele. “Boierii” prostesc bătrânii și profită de neputința acestora pentru a-și umple conturile.

Faptul că „omul de bine” a adus bătrâna în Coțușca pentru a o exploata și a profita de terenurile sale este o dovadă a lipsei de umanitate. Autoritățile trebuie să acționeze pentru protejarea celor vulnerabili, iar comunitatea să se implice activ în susținerea bătrânilor singuri.

„Bătrâna se afla afară și am lăsat-o pentru câteva momente, în care ne-am dus să-i luam ceva de mâncare, iar când ne-am întors am găsit-o încuiată în casă. Da, încuiată, iar ea singură nu ar fi putut să facă asta.

De ce ar fi făcut cineva așa ceva? Nu avem răspuns la această întrebare. Totuși, noi ne-am îndeplinit misiunea si i-am strecurat pe geam alimentele pe care i le-am adus.

Vom mai trece pe la ea să vedem dacă cei care ar trebui să-i ofere un minim de condiții decente în care să-și trăiască bătrânețea, vor sinchisi să-i ducă o pâine”, a mărturisit președintele Asociației Sfântul Ioan Iacob de la Crăiniceni, pentru Mesagerul de Nord.

Sursa: Mesagerul de Nord

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ești gata să faci un upgrade major în meseria ta?

astăzi, 17:14
26

Marți, 21 mai, de la ora 09:00, ești așteptat la Depozitul Castilio din strada Manolești nr. 46 pentru două prezentări de excepție!Află totul despre produsele Knauf și Soudal, însoți...

„Materna Botoșani”, un program de succes al municipalității!

astăzi, 15:10
79

Implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, acest program a fost bine primit de către familiile care se află într-un moment deosebit...

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
67

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...