Copii aduși pe lume de mame minore. O fată din Botoșani a devenit mamă la 13 ani!

Copii aduși pe lume de mame minore. O fată din Botoșani a devenit mamă la 13 ani!

Zeci de copile din județul Botoșani ajung femei mult mai devreme, începându-și viața sexuală de la vârste tot mai fragede, iar în locul lecțiilor și al jucăriilor învață cum să schimbe scutece și cum să își îngrijească pruncii.

Și în cursul acestui an, la Maternitatea Botoșani au venit pe lume copii născuți de mame minore, având vârste de 16-17 ani, dar a devenit mamă și o copilă de doar 13 ani.

Medicii susțin că statistică este una constantă de la an la an. În anul 2017 numărul mamelor minore este asemănător cu cel de anul trecut, când la nivelul județului Botoșani au fost aproape 90 de adolescente care au născut.

"Numărul mamelor minore este undeva similar cu cel de anul trecut. Am avut și o mamă de 13 ani", a spus medicul Gina Puflea, din cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie. 

Tinerele care ajung să poarte o sarcină la vârste fragede provin în general din familii dezorganizate, care trăiesc mai ales în mediul rural, unde educația sexuală și cea contraceptivă lipsește cu desvărșire.

 

 

Spune-ne opinia ta