Nereguli constatate de DSP la Maternitatea Botoşani privind sterilizarea truselor folosite de cadrele medicale!

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au efectuat un control la Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati şi au constatat nereguli în ceea ce priveşte documentele privind sterilizarea truselor medicale. 

Nereguli constatate de DSP la Maternitatea Botoşani privind sterilizarea truselor folosite de cadrele medicale!

Echipa de control a sancţionat un salariat cu 500 de lei pentru întocmirea incompletă a evidenţelor sterilizării a obiectelor din trusele medicale. Potrivit legislaţiei, sterilizarea prin metode fizice și fizico-chimice se înregistrează în registrul de evidență a sterilizării, care conține data și numărul aparatului, conținutul și numărul obiectelor din șarjă, numărul șarjei, temperatura și, după caz, presiunea la care s-a efectuat sterilizarea, ora de începere. 

Angajatul. Tiberiu C., a contestat sancţiunea în instanţă, însă cererea i-a fost respinsă. Acesta a invocat faptul că agentul constatator nu a indicat în mod concret norma legală încălcată, prin aceea că nu a menționat textul de lege, articolul, paragraful și aliniatul acestuia. De asemenea, angajatul sancţionat a precizat în instanţă că reprezentanții DSP nu au întocmit un proces verbal de constatare a condițiilor igienico – sanitare, document care trebuia să stea la baza procesului verbal de contravenție.

Magistraţii au motivat decizia prin pericolul social al nerespectării acestor norme în contextul în care în spaţiul public au fost prezentate mai multe cazuri de infecţii contactate în unităţile medicale şi încrederea cetăţenilor în actul medical a scăzut. 

"Pericolul social al nerespectării acestor norme este amplificat de opinia generală recent manifestată în spațiul public, creată pe fondul multitudinii de cazuri mediatizate de infecții contractate de pacienți în unitățile sanitare, în acest fel scăzând inclusiv încrederea cetățenilor în calitatea actului medical. În cazul de față se constată nerespectarea normelor de sterilizare dintr-o Secție de obstetrică – ginecologie (Maternitate), fapt ce ar putea pune în pericol sănătatea unor categorii vulnerabile de pacienți, și anume a mamelor aflate în perioada nașterii, precum și a copiilor nou – născuți.Mai mult decât atât, contravenientul nu a recunoscut fapta săvârșită și a dat dovadă de necunoașterea normelor legale care îi reglementează activitatea profesională, aspect ce confirmă încă odată gradul de periculozitate al faptei și susține pe deplin sancțiunea contravențională aplicat", se arată în decizia instanţei. 

În ultimul an mai mulţi bebeluşi au decedat în Maternitatea Botoşani, iar familiile au acuzat cadrele medicale de malpraxis, în prezent fiind mai multe dosare penale în lucru la procurori. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
169

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
256

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
112

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...