Zeci de minore din Botoşani au devenit mame. Cea mai tânără mămică are 13 ani!

Zeci de minore din Botoşani au devenit mame. Cea mai tânără mămică are 13 ani!

Lipsa unei educaţii sexuale, dar şi mediul familial din care provin, continuă să transforme zeci de copile în mame, cu mult înainte de vreme.

Potrivit reprezentaţilor Spitalului Judeţean Mavromati, în cursul anului 2017 nu mai puțin de 95 de eleve au rămas însărcinate de pe băncile școlii și au adus pe lume copii.

Cele mai multe mame minore, care au născut la Maternitatea Botoșani, anul trecut, au vârsta de 17 ani, iar cea mai tânără mamă a avut 13 ani. 57 dintre mamele minore au avut vârsta de 17 ani, 22 au avut vârsta de 16 ani, 13 mame -15 ani, două mame au născut al 14 ani și una la 13 ani.

Medicii spun ca multe dintre mămicile minore provin din familii defavorizate, cu mulți copii, și ajung în această situație pentru a scăpa de mediul în care trăiesc.

”Din totalul mamelor minore care au născut în anul 2017, o singură mamă a ajuns în centrul maternal. majoritatea mamelor sunt reintegrate în familiile de unde aparțin. Ele primesc suport social atât din partea familiilor materne, cât și paterne. Riscul de sarcină la vârsta mică apare datorită faptului că majoritatea părinților mamelor minore sunt plecați în străinătate sau provin din familii dezorganizate”, a spus medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
51

În cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit de...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
19

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
171

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...