Aproape o sută de amenzi aplicate într-o zi, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Aproape o sută de amenzi aplicate într-o zi, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii botoșăneni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U., D.S.V.S.A, D.S.P. şi I.T.M. Botoșani, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, in toate spaţiile publice închise/ deschise.

De asemnea, au fost verificate şi mijloacele de transport precum şi societăţile comerciale cu privire la respectarea prevederilor legale în vigoare.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 100 de societăți comerciale și 90 de mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 25.000 de lei, dintre care 81 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie și 15 sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea pe timp de noapte.

„Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!”, este mesajul IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bătrân a fost accidentat de o mașină a cărui șofer nu a fost atent la manevra de dat cu spatele

Duminică, 17 Ianuarie 2021
553

Un bărbat de 79 a fost accidentat grav de o maşină care a ieşit cu spatele dintr-o parcare. Accidentul a avut loc vineri seară în Truşeşti.În momentul în care un autoturis...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (128)

Duminică, 17 Ianuarie 2021
309

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Cristian Preda este cunoscut ca profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Bucureşti, europarlamentar şi autor d...

Cutremur în România. Unde s-a produs și ce magnitudine a a avut

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
453

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe Richter a avut loc în zona seismică Vrancea, la orele 18.20.33.Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82km E de Brașov, 96km ...