Alocațiile copiilor, în funcție de veniturile familiei

Alocațiile copiilor, în funcție de veniturile familiei

BNS (Blocul Național Sindical) ia în calcul dublarea sau chiar triplarea alocațiilor pentru copii, în funcție de veniturile familiei, urmând să beneficieze de această majorare doar copiii ce provin din familiile sărace. BNS propune ca alocațiile sa fie virate pe carduri astfel încât părintele să poată cumpăra doar produse necesare copilului.

În acest scop, BNS a cerut Ministrului Muncii, informații cu privire la veniturile gospodăriilor și numărul de copii, pentru a vedea situațiile financiare ale familiilor.

„Venim, astfel, cu un sistem care să fie țintă pe familie. Am luat trei categorii de familii, cu venit până în 1575 lei, între 1575 și 3000 net și peste 3000 lei, dar până în 4500. Familiile care au copii în întreținere cu venituri până în 4500 lei net, ar putea să beneficieze de alocații”, a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a menționat pe Facebook că „resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceștia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocațiile copiilor (mai) beneficiază și aparținătorii/părinții pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creșterii și dezvoltării copilului. Se mai joacă și la păcănele. În Constituția României este garantat dreptul copilului de a primi alocări, dar este la latitudinea autorităților să găseascăcele mai bune soluții pentru ca banii chiars să adreseze nevoilor copilului”.

Aceasta a anunțat că a ridicat problema eficientizării sisitemului actual de acordare a alocațiilor.

„Am ridicat în discuție ideea eficientizării sistemului actual. O soluție ar putea fi voucherele . Cu un sistem de excludere( gen alcool, tutun etc.), nu limitativ. Am putea gândi o legătură a sistemului de distribuție cu școala, ca să încurajăm părinții să vină mai des la școală. În alte state membre UE alocația  de stat este fie condiționată de veniturile părinților( Slovenia, Italia), fie de numărul de copii din familie( Franța). Multe alte state acordă vouchere ca sprijin pentru grădinită, pentru nou-născuți, pentru baby-sitting etc”.

(Anca Savel)

 

  

  

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
27

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
42

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
148

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...