Ajutor cerut de locatarii afectaţi de incendiul de pe Aleea Nouă. Imobilul va fi expertizat

Imobilul în care, în cursul zilei de marţi, s-a produs un incendiu, într-unul dintre apartamentele situate la parter, va fi expertizat.

Ajutor cerut de locatarii afectaţi de incendiul de pe Aleea Nouă. Imobilul va fi expertizat

Locuinţa în care s-a produs incendiul este complet distrusă şi nu mai poate fi locuită, iar una dintre camerele situate în apartamentul de deasupra, la etajul I, de asemenea nu poate fi locuită.

Preşedintele Asociaţiei de proprietari, alături de fiul bătrânilor al căror apartament a fost distrus, au fost, joi, în audienţă la şefii din primărie şi au cerut ajutor în vederea alocării unor ajutoare financiare.

 Cei doi soţi care locuiau în apartamentul care a luat foc vor locui la un nepot, după ce se vor externa din spital.

“În cursul zilei de joi au fost în audiență președintele Asociației de Proprietari nr. 13, împreună cu unul din fiii bătrânilor al căror apartament a ars. Avem un proces verbal de control de la Inspecția în Construcții, care are mai multe măsuri, una din ele de expertiză tehnică a planșeului care a fost afectat, planșeu din sufragerie și a întregului bloc. În acest sens am luat legătura cu un expert tehnic de la Iași, care va veni sâmbătă. Apartamentul de unde a izbucnit incendiul este complet distrus, nu se poate locui în el. În celelalte apartamente se poate locui. Au utilități, apă, curent gaz, totul este în regulă. Expertiza, exact ca și pe strada Primăverii unde a avut loc explozia, va fi plătită de către proprietari, prin intermediul asociației de proprietari. În apartamentul de la etajul I, de deasupra celui unde a avut loc incendiul, în sufragerie nu se poate locui, asta este măsura dată de Inspecția în Construcții, pentru că incendiul a avut loc în sufrageria de la parter și a afectat tavanul. Acesta va trebui consolidat, dar apartamentul de la etajul I are trei camere, iar celelalte două camere pot fi locuite. În cursul zilei de astăzi pensionarii ies din spital și vor fi preluaț de niște nepoți. Vor locui până își vor reface apartamentul la niște nepoți. Anchetele sunt în curs de desfășurare, iar dumnealor au depus la Primărie o solicitare prin care dorersc să primească un ajutor de la primărie, exact cum au primit cei de pe strada Primăverii, când li s-a dat câte 2.000 lei de familie. Vom discuta cu domnul primar, cu consilierii loocali ca să vedem ce decizie vom lua”, a precizat viceprimarul Marian Murariu.

32 de persoane se aflau în bloc în momentul izbucnirii incendiului, fiind vorba de 28 de adulţi şi 4 copiii. Cu toţii au fost evacuaţi. Cei doi soţi al căror apartament a luat foc se aflau în bucătărie în momentul izbucnirii incendiului şi au reuşit să iasă pe casa scării să ceară ajutor.

Pe lângă proprietarii apartamentului care a ars, alte două femei, de 85, şi 87 de ani, care lcouiau la etajele superioare, sunt internate în spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Potrivit col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Siutaţii de Urgenţă, cauza producerii incendiului este de natură electrică. 

 

Spune-ne opinia ta