Joaca cu chibriturile provoacă noi daune: Doi puști au dat foc la casă iar o familie a rămas fără agoniseala de o viață

Joaca cu chibriturile provoacă noi daune: Doi puști au dat foc la casă iar o familie a rămas fără agoniseala de o viață

“Atenție unde țineți chibriturile! Nu lăsați la îndemâna copiilor mijloace de aprindere! spun pompierii de la Botoșani după ce doi puști care au profitat de neatenția părinților au dat foc la casă.

Joaca cu chibriturile rămâne un lait motiv în realitatea românească, în ciuda apelurilor făcute de pompierii de la Botoșani, și este parte și din ultima ispravă a unor frați din satul Aurel Vlaicu, comuna Avrămeni.

În timp ce părinții lucrau în grădina, puștii s-au jucat cu chibriturile și au aprins furajele din gospodărie. Până să realizeze ce se întâmplă, incendiul s-a extins de la depozitul de furaje, care era lipit de casă, la acoperișul locuinței, au povestit pompierii de la Botoșani.

“Trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni, cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și pompierii voluntari din comună, cu un buldoexcavator, au răspuns apelului de ajutor al părinților. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit aproape două ore. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri”, a explicat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Au ars depozitul de furaje, acoperișul casei pe o suprafață de peste 35 metri pătrați și bunurile depozitate în pod, de la boabe de porumb, semințe de floarea - soarelui și până la saci cu făină de grâu.

“Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, recomandăm părinților să nu lase la îndemâna copiilor mijloace de aprindere (chibrituri, brichete, etc.) și să îi supravegheze permanent pe cei mici”, mai spun pompierii botoșăneni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Încă mai sunt lucruri de vândut de pe urma lui Ceaușescu. Avionul prezidențial a fost scos la licitație

astăzi, 15:59
149

La 30 de ani de la căderea comunismului în România, încă mai sunt lucruri de vândut de pe urma lui Ceaușescu. Avionul prezidențial al fostului președinte comunist Nicolae ...

17 mai 2021, ultima zi de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021

astăzi, 15:15
51

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani anunțat astăzi că data de 17 mai 2021, reprezintă ultima zi de primire, fără penalități, a Cererilor u...

Taxele i-au cocoșat: Tot mai mulți angajatori din România își plătesc angajații cu salariul minim pe economie

astăzi, 14:00
242

România are cele mai mari taxe pe muncă din Europa iar acest lucru se vede tot clar în ultimii ani. Practic, românii muncesc jumătate de an pentru a-și plăti taxele, abia apoi &i...