Ajutoare financiare pentru proprietarii din blocul afectat de explozie, acordate prin AJPIS

Cu un ajutor financiar de 2.000 de lei, din partea municipalităţii, proprietarii din blocul care în urmă cu o săptămână era afectat de o explozie pornită dintr-un apartament nu pot face mari reparaţii. Ca atare, Agenţia Judeţeană de Prestaţii şi Inspecţie Socială a declanşat procedurile pentru acordarea de alte ajutoare.

Ajutoare financiare pentru proprietarii din blocul afectat de explozie, acordate prin AJPIS

În acest sens, specialiştii instituţiei au început anchetele sociale în toate cele 12 familii de proprietari pentru a vedea care este starea materială şi la ce plafon de ajutoare financiare se pot încadra. Directorul AJPIS, Sebastian Tocariu, spune însă că este necesară şi expertiza ce urmează a fi înaintată de expertul tehnic atestat care miercuri a verificat structura blocului şi a tuturor apartamentelor în parte.

"Anchetele sunt în curs de finalizare iar în urma modificării normelor metodologice la Legea 416, ne trebuie un raport emis de instituţiile abilitate referitor la gradul de afectare a imobilului. Legea aşa prevede: că în alocarea de ajutoare se ţine cont de gradul de afectare a familiilor şi de posibilitatea financiară de a susţine reparaţiile şi pe de altă parte, raportat la gradul de afectare a imobilului şi valoarea pagubelor materiale înregistrate", spune Sebastian Tocariu.

Potrivit acestuia, sumele ce vor fi acordate vor fi calculate la Ministerul Muncii.

"Cuantumul maxim se propunea la un moment dat să meargă la 7.000 de lei de familie, dar se va ţine cont de lege. În plus, ar trebui să existe şi acea asigurare obligatorie, deşi în cazul de faţă nu ştiu dacă se va ţine cont. Potrivit legii, toată lumea ar trebui să aibă asigurarea obligatorie", adaugă Sebastian Tocariu, directorul AJPIS.

Din momentul în care AJPIS va aviza propunerile şi va trimite documentaţia la Minister, urmează procedura de verificare şi apoi elaborarea unei hotărâri de Guvern de aprobare a acesto ajutoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
35

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
44

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
127

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...