60 de deținuți ai Penitenciarului din Botoșani, ghidați spre un nou start în viață de către foști prizonieri

60 de deținuți ai Penitenciarului din Botoșani, ghidați spre un nou start în viață de către foști prizonieri

Începând cu anul 1994, Ziua Internaţională a Educaţiei este celebrată în întreaga lume, anual, pentru a aminti importanţa rolului educaţiei pentru o societate sănătoasă.

În acest context, în luna octombrie, penitenciarele sărbătoresc Ziua Naţională a Educaţiei în Penitenciare, subliniind astfel importanţa funcţiei educative a instituţiilor de detenţie şi esenţa intervenţiei recuperative, organizate şi derulate cu persoanele care execută sancţiuni privative de libertate.

Astăzi, 14 octombrie, la sediul Penitenciarului Botoșani au avut loc o serie de activități destinate persoanelor aflate în custodia unității, care au vizat sensibilizarea, încurajarea, dezvoltarea şi stimularea atitudinii pozitive faţă de activităţile educative:

Începând cu ora 13.00, voluntarii Asociației “Fight for freedom” au adresat celor 60 de deținuți prezenți o invitație la lectură. Prin colaborarea directă cu specialiștii din cadrul unității, voluntarii asociației își propun să determine un număr cât mai mare de cititori să descopere bogăția cărților, redescoperirea lecturii contribuind astfel la dezvoltarea personală a acestora, a reintegrării sociale și oferirea unei perspective în perioada postexecutorie. Printre voluntarii asociației se află și foste persoane condamnate, care au regăsit puterea unui nou început, motivele și motivația necesară menținerii în libertate.

În această idee, cei care au fost sprijiniți de Asociația “Fight for freedom” au fost prezenți astăzi pentru a împărtăși din experiența vieții și celor care urmează să părăsească instituția penitenciară și care au posibilitatea să își reconstruiască destinul.

Mărturiile vii ale celor prezenți pot constitui un punct de referință pentru cei care astăzi se află cu un pas mai aproape de liberare, conferindu-le certitudinea că stigmatul social de „fost deținut” poate fi combătut prin efort susținut, încredere și stăruință în muncă. Acest lucru este confirmat de cei care, în prezent, au reușit să găsească un echilibru în ceea ce privește stabilitatea familială și a locului de muncă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
376

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
140

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
408

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...