Un spital din România dă în judecată o femeie care a scris pe Facebook că medicii "te lasă să mori" dacă nu primesc șpagă

Spitalul a pregătit toate documentele necesare pentru a da în judecată o mamă pe care o acuză că i-a jignit pe medicii de la pediatrie, după ce a scris pe Facebook că aceștia nu se ocupă de copii dacă nu primesc șpagă.

Un spital din România dă în judecată o femeie care a scris pe Facebook că medicii "te lasă să mori" dacă nu primesc șpagă

Tânăra mamă din comuna Rodna, județul Bistrița-Năsăud, care a ajuns cu unul dintre gemenii săi de 8 luni la spital, va fi dată în judecată de conducerea Spitalului de Urgență Bistrița-Năsăud, după ce medicii de la pediatrie au fost acuzați de aceasta pe Facebook că au fost la un pas să îi omoare copilul pentru că nu ar fi primit șpagă, relatează Mediafax.

"Dacă nu le dai bani te lasă să mori (...). Când am ajuns la Cluj cu copilul, medicii de aici, de la Pediatrie 2, mi-au spus că viața copilului era contra cronometru, deci era să moară. M-o ținut o lună la Bistrița și m-a trimis cu copilu' la Cluj aproape mort", a scris femeia pe Facebook.

Postarea femeii a adunat mii de distribuiri și sute de comentarii, iar după verificarea situației, conducerea spitalului a decis să reacționeze.

Colegiul director al Spitalului de Urgență a stabilit ca femeia să fie dată în judecată pentru defăimare și acolo să aibă posibilitatea să probeze cele afirmate pe rețeaua de socializare.

"Noi am pregătit deja toate actele necesare, le-am înaintat avocatului care urmează în foarte scurt timp să le depună la instanță. Suntem deciși să mergem cu procesul mai departe pentru a-i oferi doamnei posibilitatea să probeze în instanță cele afirmate. Adunăm încă informații de la toate publicațiile, din toată țara, tot ce s-a scris pentru că au fost foarte multe... Noi mergem absolut pe calea legală: am solicitat și de la Colegiul Medicilor din Bistrița, în baza codului de deontologie medicală, să ne comunice dacă medicii de la Cluj susțin afirmațiile făcute de mămică în numele lor, pentru că nu este absolut nimic real din ceea ce a prezentat dânsa. A avut o explozie emoțională, din păcate fără să vadă ambele fețe ale momentului. Actele sunt pregătite pentru instanță și vor fi depuse în scurt timp pentru că nu vreau să las treburile așa", a declarat, pentru Mediafax, managerul Spitalului de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany.

Tânăra mamă a ajuns la spital cu unul dintre copii, la finele anului trecut, după care a scris pe Facebook despre medici că nu s-ar fi ocupat de copil și că l-au trimis mai apoi spre Cluj, unde ar fi ajuns în stare foarte gravă.

Managerul Spitalului de Urgență din Bistrița, Gabriel Lazany, susține că nimic din cele afirmate de femeie nu este real, ci că aceasta ar fi ajuns cu copilul bolnav la spital la începutul lunii decembrie și după o săptămână s-a externat pe propria răspundere. A revenit apoi, după o săptămână, cu copilul în stare foarte gravă, ulterior fiind transferată la Cluj.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cancerul ascuns care poate trece neobservat luni de zile. Semnele apar pe unghii

astăzi, 14:08
254

Ascuns, perfid, neglijat, confundat cu leziuni banale. Iată, în câteva cuvinte, cum arată tabloul cancerului de piele, care poate trece neobservat luni de zile, mai ales când se declanșează în...

Avertismentul ANPC: Nu cumpăraţi peşte şi produse din peşte din locuri neautorizate! Nu achiziţionaţi produse cu suprafaţa mâzguită, lipicioasă, deshidratată!

astăzi, 12:43
178

Directorul general în ANPC Paul Anghel recomandă celor care cumpără peşte cu ocazia Sarbatorii Bunei Vestiri si a Floriilor, conform tradiţiei, să nu cumpere din locuri neautorizate, enume...

DOLIU în cinematografie: Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit

astăzi, 11:54
167

Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineaţă, în casa lui din Bucureşti, a confirmat Irina-Margareta Nistor pentru News.ro. "Am călătorit mult î...