Stimulentul financiar pentru lupta Covid-19 întârzie să apară, cadrele medicale din Botoșani iau în calcul o grevă

Stimulentul financiar pentru lupta Covid-19 întârzie să apară, cadrele medicale din Botoșani iau în calcul o grevă

Stimulentul financiar în valoare de 2.500 lei promis de către Ministerul Sănătății  personalului medical implicat în tratarea bolnavilor de coronavirus pare că întârzie să apară. Așa se face că ziua de salariu a venit cu o surpriză neplăcută pentru personalul din linia întâi.

Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt din cadrul Spitalului Județean Mavromati Botoșani a declarat că s-au efectuat demersurile necesare către Ministerul Sănătății și către C.A.S și așteaptă primirea fondurilor alocate ca stimulent financiar personalului medical implicat în lupta Covid-19.

„Conducerea Spitalului Județean a efectuat toate demersurile necesare atât către Ministerul Sănătății pentru salariații Spitalului care este plătit din fondurile Ministerului Sănătății și către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru angajații plătiți din fondurile Casei și așteaptă primirea fondurilor alocate ca stimulent financiar acordat atât medicilor cât și celorlalte cadre medicale care sunt implicate în lupta împotriva Covid -19. În momentul primirii sumei solicitate se vor efectua imediat plățile aferente către toate categoriile de personal implicate în lupta împotriva Covid-19”, a declarat Asaftei.

În cazul în care stimulentul financiar nu va fi acordat nici săptămâna viitoare, personalul medical din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Botoșani se pregătește de grevă.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
220

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
360

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
121

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...