Şeful Secţiei Boli Infecţioase Botoşani: “Calitatea serviciului medical acordat pacientului era afectată. Clădirea are 40 de ani”

Şeful Secţiei Boli Infecţioase Botoşani: “Calitatea serviciului medical acordat pacientului era afectată. Clădirea are 40 de ani”

Şeful Secţiei Boli Infecţioase, din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati, medicul Valentina Morcov, susţine că era imperioas necesar să se facă o renovare în cadrul secţiei “deoarece calitatea serviciului medical acordat pacientului era afectată de condiţiile hoteliere”.

În cei 40 de ani de când este clădirea în care funcţionează Secţia Boli Infecţioase nu s-a făcut niciodată o renovare completă, iar singurele lucrări făcute pe ici pe colo nu s-au dovedit a fi de foarte bună calitate, din cauza materialelor folosite.  

“În special în sezonul rece se resimţea absenţa unei tâmplării corespunzătoare, instalaţile termice, electrice şi sanitare aveau în permanenţă defecţiuni şi era periclitată activitatea medicală. Clădirea are 40 de ani şi niciodată nu s-au putut realiza investiţii serioase. De fiecare dată când medicii şefi de secţie făceau referate şi solicitau îmbunătăţiri aveau un singur răspuns pe care îl primeau: nu sunt bani. O singură modificare s-a făcut în 2010 cu nişte fonduri obţinute din sponsorizări de la o firmă, au fost puse câteva geamuri şi uşi la parter dar din termopan second hand. O perioadă a fost bine dar au început să se deterioireze şi acelea. Şi la etajul I erau probleme şi nu credeam să găsim pe cineva să ne asculte, să ne rezolve problema, să ne facă o secţie modernă şi să ne fie drag să venim la serviciu, să fie oamenii mulţumiţi nu doar de cum se comport personalul ci şi de condiţiile de cazare pe care le oferim”, a spus medicul Valentina Morcov.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eclipsă totală de Lună în noaptea de 20 spre 21 ianuarie. De ce fenomenul se mai numește și ”Lună sângerie”

astăzi, 19:11
34

O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, maximul producându-se la ora 7.12 dimineața, când Luna se află foarte aproape de orizontul de nord-vest, ...

Tu ce film ai vrea să revezi?

astăzi, 17:49
52

Filme pe care nu le-ai văzut niciodată, filme pe care le revezi și la care te întorci de ani și ani. Gustul cinefililor nu garantează că titlurile de mai jos sunt cele preferate de to...

Gripa modifică programul de vizite în cea mai mare unitate medicală din județ!

astăzi, 17:02
172

Gripa limitează accesul vizitatorilor în secțiile Spitalului Județean Mavromati, măsura fiind dispusă ca urmare a unei adrese emise de Direcția de Sănătate Publică Botoșani. Conform aten...