Şeful Secţiei Boli Infecţioase Botoşani: “Calitatea serviciului medical acordat pacientului era afectată. Clădirea are 40 de ani”

Şeful Secţiei Boli Infecţioase Botoşani: “Calitatea serviciului medical acordat pacientului era afectată. Clădirea are 40 de ani”

Şeful Secţiei Boli Infecţioase, din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati, medicul Valentina Morcov, susţine că era imperioas necesar să se facă o renovare în cadrul secţiei “deoarece calitatea serviciului medical acordat pacientului era afectată de condiţiile hoteliere”.

În cei 40 de ani de când este clădirea în care funcţionează Secţia Boli Infecţioase nu s-a făcut niciodată o renovare completă, iar singurele lucrări făcute pe ici pe colo nu s-au dovedit a fi de foarte bună calitate, din cauza materialelor folosite.  

“În special în sezonul rece se resimţea absenţa unei tâmplării corespunzătoare, instalaţile termice, electrice şi sanitare aveau în permanenţă defecţiuni şi era periclitată activitatea medicală. Clădirea are 40 de ani şi niciodată nu s-au putut realiza investiţii serioase. De fiecare dată când medicii şefi de secţie făceau referate şi solicitau îmbunătăţiri aveau un singur răspuns pe care îl primeau: nu sunt bani. O singură modificare s-a făcut în 2010 cu nişte fonduri obţinute din sponsorizări de la o firmă, au fost puse câteva geamuri şi uşi la parter dar din termopan second hand. O perioadă a fost bine dar au început să se deterioireze şi acelea. Şi la etajul I erau probleme şi nu credeam să găsim pe cineva să ne asculte, să ne rezolve problema, să ne facă o secţie modernă şi să ne fie drag să venim la serviciu, să fie oamenii mulţumiţi nu doar de cum se comport personalul ci şi de condiţiile de cazare pe care le oferim”, a spus medicul Valentina Morcov.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
309

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
529

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
157

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...