Lucrările au fost acum finalizate, după ce mai bine de 40 de ani nu s-a făcut nimic în materie de investiţii la această secţie, despre care Corneliu Mihai, managerul Spitalului Mavromati, spune că era “oaia neagră”.
Au fost renovate complet parterul şi etajul I, s-a schimbat instalaţia sanitară, electrică, tâmplăria interioară, dar şi cea exterioară, s-a pus linoleum antibacterian, iar saloanele în care sunt cazaţi pacienţii sunt acum curate, la fel şi băile, după ce s-a făcut şi o igienizare completă.
Întreaga investiţie se ridică la aproximativ 300.000 de lei, iar şeful Spitalului Mavromati promite că lucrările nu se opresc aici.
Miercuri, în prezenţa reprezentanţilor spitalului, ai Consiliului Judeţean, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi a personalului de la Secţia de Boli Infecţioase, a avut loc o sfinţire a spaţiului, iar în semn de mulţumire angajaţii de la Boli Infecţioase au pus pe perete o placă pe care au scris că renovarea s-a făcut în timpul mandatului lui Corneliu Mihai.
“Mulţumesc celor care au contribuit să se realizeze acest obiectiv a cărui renovare a început în luna aprilie a acestui an. Am făcut tot posibilul prin lucrări să avem un spaţiu corespunzător desfăşurării unui act medical de calitate. Dacă în anul 2014, în momentul în care am venit la spital, nu credeam niciodată că voi fi în stare să renovez acest imobil, mulţumită lui Dumnezeu am reuşit să îndeplinim acea dorinţă a noastră. Dorinţa a fost şi a medicilor de aici, nu au crezut nici dumnealor. În cursul anului 2017, chiar şi 2016, am avut o finanţare corespunzătoare din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, am încasat toate veniturile şi surplusul de bani l-am folosit pentru renovări şi igienizări. Lucrările au fost posibile pentru că am avut bani disponibili şi pentru că am avut forţă de muncă calificată şi vreau să mulţumesc tuturor angajaţilor spitalului, care au depus un efort susţinut, am avut forţă de muncă şi de la Penitenciar, 12 persoane am avut în ajutor”, a spus Corneliu Mihai, managerul Spitalului Judeţean Mavromati.
Mihai speră că, odată cu renovarea Secţiei de Boli Infecţioase, aceasta să fie atractivă şi pentru medici. Managerul Spitalului Mavromati a spus că au fost medici rezidenţi care, după ce au văzut în ce condiţii se lucrează, au refuzat să îşi desfăşoare activitatea la Botoşani.
“Medicii vin la un spital dacă sunt condiţii corespunzătoare. Am avut medici rezidenţi care au venit şi, când au văzut condiţiile, au spus că se mai gândesc dacă vin să lucreze la Mavromati. Medicii nu vin într-un spital dacă nu există condiţii corespunzătoare de lucru şi dotarea cu aparatură necesară. Trebuie să venim în întâmpinarea lor să le creăm condiţii corespunzătoare pentru a-şi desfăşura activitatea”, a mai spus Mihai.
Lucrările de reparaţii se efectuează şi la Secţia de Psihiatrie, iar în perioada următoare vor fi făcute investiţii şi la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie, la etajele 4 şi 5. Conducerea Spitalului Judeţean îşi doreşte ca anual să aibă loc astfel de modernizări la secţiile spitalului.