Zeci de angajați ai Spitalului Mavromati, anchetați disciplinar. Doi au rămas fără loc de muncă!

Zeci de angajați ai Spitalului Mavromati, anchetați disciplinar. Doi au rămas fără loc de muncă!

Abaterile pe care le-au săvârșit în timp ce se aflau la serviciu sau reclamațiile făcute la adresa lor au trimis 37 de angajați ai Spitalului Județean Mavromati în fața Comisiei de disciplină, în anul 2017. 

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, asupra a 17 angajați s-au luat măsuri disciplinare, 13 fiind sancționați cu avertisment scris, în cazul a două persoane s-a redus salariul cu 10% timp de trei luni, în timp ce alți doi angajați s-au ales cu contractele de muncă desfăcute pentru lipsa de la program pe o perioadă mai lungă de timp.

Fără loc de muncă au rămas un infirmier și un farmacist.

”S-au mai aplicat sancțiuni pentru refuzul de a elibera acte medicale, lipsa de la program, neîndeplinarea sarcinilor de serviciu, falsificarea semnăturii reprezentantului RUNOS pe graficele de pontaj, părăsirea locului de muncă fără anunțarea medicului, astea au fost principalele abateri disciplinare pentru care s-a solicitat anchetarea angajaților. Sunt, de asemenea, cazuri asupra cărora s-a suspendat cercetarea disciplinară datorită faptului că persoanele respective sunt anchetate penal”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

 

Spune-ne opinia ta