Şefii Spitalului Mavromati, puşi să dea raportul despre deficitul de personal

Şefii Spitalului Mavromati, puşi să dea raportul despre deficitul de personal

Problema personalului medical insuficient din spitale a fost pusă în discuţie, joi, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean.

Consilierul liberal Mirela Saucă a cerut conducerii Spitalului Judeţean Mavromati să prezinte o situaţie cu deficitul de personalul existent pe toate secţiile, inclusiv din Unitatea de Primire Urgenţe.

“O parte dintre problemele din sistemul sanitar le-aţi constatat poate şi dumneavoastră în calitatea nefericită de pacienţi sau aparţinători ai pacienţilor. Una dintre aceste probleme este lipsa acută de personal din spitale şi din ciclul ca la noi la nimenea, poate aţi aflat că urmare a examenului de rezidenţiat susţinut în noiembrie ne-am ales cu 1.500 de medici şomeri.  Având în vedere că cea mai mare unitate medicală din judeţ se află în subordinea Consiliului Judeţean cred că ar fi important pentru noi să aflăm dacă această problemă a lispei de personal afectează activitatea Spitalului Judeţean Mavromati. Adresez domnului manager general rugămintea de a ne prezenta o situaţie în care să vedem care este nevoie reală de personal a Spitalului Judeţean Mavromati şi în ce măsură această nevoie este acoperită de personalul medical”, a spus Mirela Saucă.

 

 

Spune-ne opinia ta