Scade tensiunea, îți fortifică organismul și vederea. Este vedeta sezonului

Primăvara este sezonul tuturor oportunităților care contribuie la menținerea optimă a stării de sănătate. Este anotimpul în care piețele abundă în legume proaspete.

Scade tensiunea, îți fortifică organismul și vederea. Este vedeta sezonului

Potrivit Doctorul Zilei, una dintre vedetele sezonului este spanacul, care ajută la procesul de detoxifiere a organismului, susține pierderea în greutate, menține sănătatea ochilor, sprijină oasele, reduce hipertensiunea arterială, întărește sistemul imunitar, combate la stoparea căderii părului, tratează acneea.

Spanacul are proprietăți miraculoase antioxidante și anticanceroase. De asemenea, este bogat în proteine și vitaminele A, C și E.

Iată ce beneficii îți aduce consumul de spanac:

-Contribuie la detoxifierea organismului. Spanacul conține clorofilă care are proprietăți antiinflamatorii și poate fi utilizată pentru a detoxifia organismul.
-Ideal în procesul de slăbire deoarece are puține grăsimi și carbohidrați, în schimb este bogat în substanțe nutritive și minerale
Mai mult, este bogat în fibre care ajută digestia, scad glicemia.
-Promovează sănătatea ochilor. Spanacul conține două substanțe – luteină și zeaxantină care acționează ca o barieră împotriva cataractei. În plus, are și vitamina A care este esențială ochilor sănătoși.
-Diminuează riscul de apariție a astmului. Riscul dezvoltării astmului este mai mic la persoanele care consuma anumiți nutrienți. Unul dintre acești nutrienți este beta-carotenul, iar spanacul este bogat în beta-caroten.
-Spanac ajută la întărirea oaselor deoarece conține vitamina K. În afară de aceasta, alte minerale, cum ar fi manganul, cuprul, magneziul, zincul şi fosforul ajută, de asemenea, la construirea oaselor puternice. Aceste minerale sunt esenţiale şi pentru menţinerea dinţilor şi a unghiilor sănătoase.
-Reduce hipertensiunea arterială. Sunt studii care susțin că spanacul ajută la reducerea cantității de potasiu din organism și implicit la reducerea riscului de hipertensiune arterială.
-Relaxant muscular de elită. Spanacul te va ajuta să dormi repede și bine deoarece are un conținut ridicat de zinc și magneziu, care accelerează venirea somnului.
-Spanacul previne ulcerul gastric. Sunt studii care arată că spanacul are capacitatea de a proteja mucoasa stomacului, diminuând astfel probabilitatea apariţiei ulcerului gastric.
-Crește imunitatea organismului. Consumul de spanac previne răcelile și inflamațiile din organism.
-Antioxidanții care sunt în spanac ajută la regenerarea pielii.
-Combate căderea părului deoarece este bogat în fier.
-Protejează împotriva îmbătrânirii premature a tenului. Bogat în vitamina B, spanacul protejează pielea împotriva razelor ultraviolete care pot dauna grav pielii. În plus, spanacul conține foarte mulți antioxidanți care distrug radicalii liberi din organism și protejează împotriva îmbătrânirii premature a tenului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
108

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
75

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
240

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...