Sărbători încheiate prost pentru zeci de botoșăneni! Au ajuns la spital după ce au băut și au mâncat în exces!

Îndemnul la cumpătare făcut de medici înaintea sărbătorilor a fost ignorat cu desăvârșire de zeci de botoșăneni care în loc să petreacă alături de cei dragi au ajuns pe mâna cadrelor medicale.

Sărbători încheiate prost pentru zeci de botoșăneni! Au ajuns la spital după ce au băut și au mâncat în exces!

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Mavromati, în perioada 24-27 decembrie la Unitatea de Primire Urgențe s-au prezentat 455 de persoane, dintre acestea 100 rămânând internate pe una dintre secțiile spitalului.

20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat băuturi alcoolice în exces, 20 de persoane au fost victimele unor agresiuni, majoritatea cazurilor înregistrându-se pe fondul consumului de alcool, iar alte câteva zeci de persoane au avut nevoie de medic după ce au mâncat peste măsură, trei dintre acestea fiind diagnosticate cu pancreatită acută în urma consumului excesiv de alimente.

Printre cei care au fost diagnosticați cu intoxicație cu alcool s-au numărat și minori. Luni seara, doi copii de 13 și 15 ani au ajuns la Secția de Pediatrie după ce au băut.

Nici unele femei nu au avut limită când au pus mâna pe pahar, unele dintre acestea ajungând la spital la un pas de comă alcoolică.

"De obicei, de sărbători numărul prezentărilor la spital este mai mare", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Cadrele medicale se așteaptă și în zilele următoare la un val de pacienți, dat fiind că urmează Revelionul și Sf. Vasile. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Speranţe pentru noi angajări la Serviciul Permise şi Înmatriculări Botoşani

astăzi, 13:45
17

O parte dintre posturile pe care Ministerul Afacerilor Interne le va scoate la concurs, pentru recrutarea de personal din sursă externă, vor fi la Serviciile publice comunitare regim permis de condu...

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

astăzi, 07:10
3685

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1415

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...