Sărbători încheiate prost pentru zeci de botoșăneni! Au ajuns la spital după ce au băut și au mâncat în exces!

Îndemnul la cumpătare făcut de medici înaintea sărbătorilor a fost ignorat cu desăvârșire de zeci de botoșăneni care în loc să petreacă alături de cei dragi au ajuns pe mâna cadrelor medicale.

Sărbători încheiate prost pentru zeci de botoșăneni! Au ajuns la spital după ce au băut și au mâncat în exces!

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Mavromati, în perioada 24-27 decembrie la Unitatea de Primire Urgențe s-au prezentat 455 de persoane, dintre acestea 100 rămânând internate pe una dintre secțiile spitalului.

20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat băuturi alcoolice în exces, 20 de persoane au fost victimele unor agresiuni, majoritatea cazurilor înregistrându-se pe fondul consumului de alcool, iar alte câteva zeci de persoane au avut nevoie de medic după ce au mâncat peste măsură, trei dintre acestea fiind diagnosticate cu pancreatită acută în urma consumului excesiv de alimente.

Printre cei care au fost diagnosticați cu intoxicație cu alcool s-au numărat și minori. Luni seara, doi copii de 13 și 15 ani au ajuns la Secția de Pediatrie după ce au băut.

Nici unele femei nu au avut limită când au pus mâna pe pahar, unele dintre acestea ajungând la spital la un pas de comă alcoolică.

"De obicei, de sărbători numărul prezentărilor la spital este mai mare", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Cadrele medicale se așteaptă și în zilele următoare la un val de pacienți, dat fiind că urmează Revelionul și Sf. Vasile. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Au aruncat gunoi pe spaţii interzise dar au fost identificaţi după facturile găsite în sacii menajeri! FOTO

Joi, 17 August 2017
2091

În două zone din municipiul Botoşani, mai exact pe strada Săvenilor şi la ieşirea din municipiul Botoşani spre Răchiţi, în apropierea unui pod, au fost descoperiţi, miercuri, mai ...

Directorul Eltrans va fi şef într-o altă instituţie

Joi, 17 August 2017
815

Paul Şmit, directorul societăţii Eltrans, nu va mai conduce din luna septembrie societatea subordonată Consiliului Local Botoșani.Şmit a promovat, miercuri, concursul organizat de Consiliul ...

Controale în toate şcolile din judeţul Botoşani înainte de începerea anului şcolar

Miercuri, 16 August 2017
534

Mai multe comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică fa...