Sărbători încheiate prost pentru zeci de botoșăneni! Au ajuns la spital după ce au băut și au mâncat în exces!

Îndemnul la cumpătare făcut de medici înaintea sărbătorilor a fost ignorat cu desăvârșire de zeci de botoșăneni care în loc să petreacă alături de cei dragi au ajuns pe mâna cadrelor medicale.

Sărbători încheiate prost pentru zeci de botoșăneni! Au ajuns la spital după ce au băut și au mâncat în exces!

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Mavromati, în perioada 24-27 decembrie la Unitatea de Primire Urgențe s-au prezentat 455 de persoane, dintre acestea 100 rămânând internate pe una dintre secțiile spitalului.

20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat băuturi alcoolice în exces, 20 de persoane au fost victimele unor agresiuni, majoritatea cazurilor înregistrându-se pe fondul consumului de alcool, iar alte câteva zeci de persoane au avut nevoie de medic după ce au mâncat peste măsură, trei dintre acestea fiind diagnosticate cu pancreatită acută în urma consumului excesiv de alimente.

Printre cei care au fost diagnosticați cu intoxicație cu alcool s-au numărat și minori. Luni seara, doi copii de 13 și 15 ani au ajuns la Secția de Pediatrie după ce au băut.

Nici unele femei nu au avut limită când au pus mâna pe pahar, unele dintre acestea ajungând la spital la un pas de comă alcoolică.

"De obicei, de sărbători numărul prezentărilor la spital este mai mare", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Cadrele medicale se așteaptă și în zilele următoare la un val de pacienți, dat fiind că urmează Revelionul și Sf. Vasile. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Bonusuri financiare pentru administratorii de la Nova Apaserv

astăzi, 11:04
198

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 25 ianuarie va fi şi un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean î...

Trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţul Botoşani vor fi preluate de Consiliul Judeţean

astăzi, 10:29
429

Trei dintre unităţile medico-sociale din judeţul Botoşani ar urma să treacă în subordinea şi finanţarea Consiliului Judeţean, în acest sens în şedinţa ordinară din data d...

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Vineri, 19 Ianuarie 2018
248

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...