O durere de cap chinuitoare a dus-o direct la Iași: Femeia suferise un accident vascular cerebral!

O durere de cap chinuitoare a dus-o direct la Iași: Femeia suferise un accident vascular cerebral!

O durea capul de trei zile. Când nu a mai suportat, femeia a mers la Unitatea de Primire Urgențe Botoșani, medicii constatând că aceasta suferise un accident vascular, după investigații neurologice depistându-se o hemoragie la nivelul creierului. 

Având în vedere starea gravă în care se afla, a fost solicitată aeronava sanitară SMURD, pacienta în vârstă de 72 de ani fiind transportată de urgență la Clinica de Neurochirurgie din Iași, pentru a beneficia de tratament de specialitate. Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al UPU-SMURD Botoșani a transportat-o până la poligonul Unității Medicale 01189, de unde pacienta a fost preluată de elicopterul venit de la Iași.

Medicii atrag atenția că, alături de cancer, accidentul vascular cerebral reprezintă principala cauză de deces a botoșănenilor. 

În cazul unui accident minor, schimbările sunt extrem de greu de observat şi nu există neapărat consecinţe imediate, fiind afectate zone ale creierului care nu coordonează funcţii precum cele amintite. Dacă însă eşti nervos şi nu ai neapărat un motiv sau dacă ai dificultăţi de concentrare ori nu suporţi zgomote pe care înainte le ignorai ar fi bine să consulţi medicul.

Ar trebui, de asemenea, să ne îngrijoreze şi dacă ne amorţesc brusc faţa, braţele sau picioarele, mai ales pe o parte a corpului, dacă avem tulburări de vedere sau ameţeală ori dacă ne pierdem echilibrul şi avem dureri de cap severe. Din nefericire, cele mai multe persoane care suferă un accident vascular cerebral nu recunosc simptomele şi nu ştiu ce trebuie să facă în astfel de situaţii, spun specialiștii.

 

Spune-ne opinia ta