Jumătate din medicii români, EPUIZAȚI fizic și psihic. Ce declanșează fenomenul "burnout"

Jumătate din medicii români, EPUIZAȚI fizic și psihic. Ce declanșează fenomenul "burnout"

Se pare că ultimele date relevă o statistică alarmantă despre medicii români. Fiindcă nu sunt suficienți, au intervenții multe, gărzi epuizante, dar și o teamă că vor da greș, doctorii din România sunt afectați de sindromul burnout, adică epuizare fizică și psihică, neglijarea propriei stări de sănătate, ce poate culmina cu decesul, potrivit stiri.tvr.ro.

Stării de stres i se adaugă oboseala și programul haotic de viață și muncă, situații care duc la epuizare. Acest fapt este confirmat și de către medicii mai în vârstă, care se luptă și ei cu fenomenul, dar care încearcă să țină situația sub control.

Fenomenul de burnout înseamnă epuizarea fizică și psihică și duce, inevitabil, la scăderea perfomanțelor profesionale și crește riscul de eroare medicală. Cei care suferă de acest sindrom au viața afectată pe toate planurile, se luptă cu depresia și anxietatea.

Foarte puțini medici care ajung într-o astfel de situație aleg să apeleze la colegii specialiști psihologi sau psihiatri.

Un studiu al Colegiului Medicilor scoate la lumină faptul că 55 la sută dintre medicii din Capitală suferă de burnout personal, 52 la sută de burnout profesional și 36 dintre aceștia de de burnout legat de interacțiunea cu pacientul. Un sfert din totalul medicilor suferă de toate cele trei tipuri de epuizare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...