Fetița de patru luni, din Botoșani, a fost operată cu succes!

În premieră națională, o tumoră gigant a fost îndepărtată de la un bebeluș, cu o intervenție modernă reușită la Sibiu, cu sprijinul unui medic suedez! Fetița are doar patru luni, este din Botoșani și avea o tumoră vasculară invazivă în zona gâtului.

Fetița de patru luni, din Botoșani, a fost operată cu succes!

O fetiță de doar patru luni din Botoșani a fost operată cu succes la Sibiu sâmbătă, printr-o intervenție realizată pentru prima dată la noi în țară. Micuța, provenită dintr-o familie cu mari necesități materiale, avea o tumoră gigant în zona gâtului, care o împiedica să se hrănească și să respire corespunzător.  

Doctor Peter Liuba a realizat sâmbătă, în premieră națională, o operație pe o fetiță de doar câteva luni. Fetița avea nevoie de o intervenție care să ducă întâi la regresia tumorii, pentru ca aceasta să fie într-un final înlăturată. Practic, este vorba despre o tehnică endovasculară care nu presupune bisturiu, scrie turnulsfatului.ro.

“Operația, coordonată de prof. Liuba din Suedia, s-a derulat printr-o tehnică minim invazivă, iar fetita va fi externată la două zile după operație. Mama lui Beatrice, care o crește singură, nu dispune de resursele necesare pentru a acoperi costurile intervenției. Aceasta va fi suportată de Fundația Polisano, cu sprijinul partenerilor săi, dintre care Clubul Rotary. Această intervenție era ultima șansă pentru fetiță, căreia tumora îi comprima deja traheea și îi îngreuna respirația. Operatia ar fi costat de zece ori mai mult dacă ar fi fost realizată într-unul din spitalele din Europa occidentală. Familia a contactat Fundația Polisano prin internet și a beneficiat de sprijin imediat”, spune Cătălina Costache, din partea Fundației Polisano.

Din fericire, întreaga intervenție s-a desfășurat cu succes, iar fetița este în recuperare.

„Postoperator, fetița a fost menținută cu sedare intravenoasă și pe support respirator cu ventilator mecanic, timp de patru ore. Acest timp a fost necesar pentru ca obturatoarele vasculare să aibă timp să coaguleze și să se stabilizeze după intervenție. Ulterior fetița a fost trezită, extubată și ținută sub observație în terapie intensivă, cu o evoluție bună peste noapte. În dimineața zilei de azi, a fost externată din terapie intensivă”, spune Bogdana Zoica, unul din medicii implicați în operația fetiței, conform sursei citate.

O astfel de intervenție costă în străinătate în jur de 30.000 de Euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
111

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
243

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...