Ei dețin secretul: o localitate din Lombardia nu are niciun caz de coronavirus. Sătenii sunt analizaţi într-un studiu

Ei dețin secretul: o localitate din Lombardia nu are niciun caz de coronavirus. Sătenii sunt analizaţi într-un studiu

O localitate din Lombardia, zona roşie a Italiei, pare imună la coronavirus. În timp ce în toată Italia e un adevărat dezastru, aici nu se înregistrează nici măcar un singur caz pozitiv. În aceste condiții, localnicii au fost chemaţi să îşi facă analize de sânge pentru un studiu.

Comuna Ferrera Erbognone, care are aproape 2000 de locuitori, iar media de vârstă este de 62 de ani, devine subiectul unui studiu făcut de Institutului Neurologic „Mondino”.

Autorităţilor pur și simplu nu le vine să creadă și vor să le facă analize localnicilor pentru a detecta prezenţa anticorpilor.

Primarul şi medicul Giovanni Fassina a trimis, zilele trecute, localnicilor o notă prin care îi cheamă la analize până cel târziu mâine, 2 aprilie.

„Am ales Ferrera Erbognone pentru că este o comunitate în cazul în care nu a existat încă niciun un caz de infecţie cu noul coronavirus. Un studiu făcut asupra localnicilor ne-ar putea oferi rezultate importante, care va fi apoi împărtăşit cu virologii din Policlinica San Matteo şi cu comitetul ştiinţific al regiunii Lombardia", a spus directorul Institutului Neurologic „Mondino”, Livio Tronconi, potrivit Mediafax.

Miercuri seara, bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 13.155 de morţi în Italia, cu 727 de decese în plus faţă de marţi, iar numărul total al persoanelor infectate până acum depăşeşte 110.000.

Lombardia este pe mai departe cea mai grav afectată regiune, cu 44.773 de cazuri şi 7.593 de decese, peste jumătate din numărul total înregistrat în Italia.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
11

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
90

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
72

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...