Cifre oficiale: Șase medici și 10 asistenți medicali din Botoșani sunt infectați cu COVID

Cifre oficiale: Șase medici și 10 asistenți medicali din Botoșani sunt infectați cu COVID

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, până în prezent, un număr de 31 de teste au fost efectuate în rândul personalului medical, dintre care sunt confirmate pozitiv pe COVID-19 un număr de 19 de cadre medicale, iar pentru celelalte se așteaptă rezultatele, potrivit unei informări rectificate a Grupul de Comunicare Strategică (GCS), emise miercuri seară.

Dintre cadrele medicale diagnosticate cu Covid, șase sunt medici, 10 sunt asistenți medicali și trei sunt cadre infirmiere. 

Luni, datele centralizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică indicau că doar un medic era infectat cu coronavirus.

Notă:

Inițial, Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat, în jurul orei 17:00, că este vorba despre 31 de cadre medicale botoșănene depistate cu Covid, în baza datelor transmise de Ministerul Sănătății. Autoritățile locale au dezmințit însă informația eronată, GCS rectificând și comunicând informația citată mai sus, în jurul orei 20:00.

Prin urmare, reluăm cu exactitate informația rectificată de către oficiali, în forma transmisă: „Botosani total 19, Medici 6, Asistenți medicali 10, Infirmiere 3”.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
20

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
93

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
323

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...