Angajaţi ai Spitalului Mavromati puşi să păzească unitatea

Angajaţi ai Spitalului Mavromati puşi să păzească unitatea

Paza celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Botoşani nu mai este asigurată la ora actuală de o firmă specializată, cei care păzesc unitatea fiind angajaţii.

S-a ajuns în această situaţie după ce a fost depusă o contestaţie la licitaţia organizată în vederea atriburiii contractului pentru serviciile de pază şi protecţie.

Până la un rezultat final al licitaţiei, paza este asigurată de o parte dintre zidari, muncitori sau de angajaţi care lucrau la întreţinerea spaţiilor verzi.

Reprezentanţii Spitalului Mavromati recunosc că nu este una dintre cele mai bune soluţii, în condiţiile în care nici în perioada în care paza era asigurată cu personal specializat acesta nu făcea uneori faţă valului de pacienţi sau rude agresive.

“Ca urmare a contestării procedurii de atribuire a licitaţiei privind asigurarea pazei în cadrul spitalului în acest moment nu avem firmă de pază care să asigure securitatea spitalului, motiv pentru care angajaţii spitalului care asigurau activităţi în curtea spitalului, asigură paza spitalului până la soluţionarea contestaţiei”, a precizat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Licitaţia pentru serviciile de pază a fost câştigată de firma  Dantex Guard Security, dar cei care s-au ocupat înainte de acest serviciu au contestat rezultatul licitaţiei. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur ar vrea ca finanțarea instituțiilor de cultură să fie preluată de Ministerul Culturii

astăzi, 07:55
254

Primarul Cătălin Flutur consideră că Ministerul ar trebui să asigure, cel puțin partea de salarizare, și pentru instituțiile de cultură din orașele mici, nu numai din orașele cu bugete mari...

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
655

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
673

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...