S-a văzut de la Bucureşti: alegerile din PNL Botoşani, cea mai "schismatică" competiţie

Prezent la Botoşani pentru a-şi susţine moţiunea cu care candidează la conducerea PNL, Ludovic Orban a remarcat ceea ce membrii organizaţiei judeţene au acceptat şi tolerat: fuziunea dintre fostul PNL şi fostul PDL nu este nici pe departe completă.

S-a văzut de la Bucureşti: alegerile din PNL Botoşani, cea mai "schismatică" competiţie

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

În moţiunea cu care candidează la şefia PNL, Ludovic Orban dedică un capitol "desăvârşirii fuziunii". El explică acest capitol prin faptul că s-a greşit flagrant atunci când conducerea PNL a tolerat conducerea bicefală interimară a organizaţiilor judeţene dar şi a întregului partid, însă înţelege că fuziunea nu se poate face bătând din palme, în condiţiile în care consecinţele guvernării PDL a lăsat urme adânci în PNL şi invers.

"Gândiţi-vă că atât noi ca PNL cât şi colegii noştri care au provenit din fondul PDL am fost 26 de ani membrii unei anumite formaţiuni politice. În aceşti 26 de ani, noi am fost maxim şapte ani pe aceeaşi parte a baricadei. Au fost lucruri care au lăsat anumite urme, dar uşor- uşor se depăşesc. Sociologic, o fuziune se desăvârşteşte după ce ai cel puţin o sesiune de alegeri în integralitatea partidului, exact cum am avut noi, şi când ai cel puţin o participare la campania electorală, când oamenii lucrează între ei, cooperează, se sprijină indiferent de ceea ce a urmat. Mai depinde şi de inteligenţa leadership-ului: eu voi descuraja orice fel de bisericuţă, orice fel de grup remanent care să aibă ca bază apartenenţa la o fostă formaţiune. Eu ca preşedinte nu voi ţine cont şi nu voi opera nicio discriminare între membrii PNL pentru că unul provine din fostul PNL şi unul din fostul PDL", explică Ludovic Orban.

Cât despre alegerile care au avut loc în urmă cu o lună la Botoşani pentru conducerea filialei, candidatul la şefia partidului a remarcat amestecul de membri de partid în taberele celor doi contracandidaţi: Costel Şoptică, cel care de altfel a şi câştigat, şi Cristian Achiţei.

"Botoşaniul este una dintre filialele în care, să zic aşa, a fost o situaţie excepţională. În celelalte filiale s-a produs o osmoză iar taberele care au intrat în competiţie nu au aşa, un candidat din partea fostului PNL şi unul din partea fostului PDL. Cu toate acestea, eu ştiu că au fost mulţi membri ai PNL, proveniţi din fostul PDL care au sprijinit pe domnul Şoptică şi invers: au fost membri ai fostului PNL care l-au sprijinit pe domnul Achiţei. Nici aici nu a fost curată bătălia, e adevărat a fost cea mai "schismatică" competiţie aici, dar până la urmă nu a lăsat urme şi eu cred că atât domnul Şoptică cât şi echipa de conducere va avea înţelepciunea să pună în valoare orice membru al PNL, chiar dacă a fost în echipa care l-a susţinut pe candidatul care nu a câştigat", a spus Ludovic Orban.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Se întâmplă tot la Botoşani: Satul cu o mie de suflete şi parc de peste un milion de lei

Sâmbătă, 19 August 2017
2497

Într-o localitate cu 1.322 de locuitori, după cum arată Recensământul din 2011, se va amenaja un parc. Este vorba de localitatea Bobuleşti, oraşul Ştefăneşti, acolo unde Primăria ...

Bătaie de joc la 112: echipaje plimbate la Vlăsineşti de un glumeţ încă neidentificat

Vineri, 18 August 2017
3940

Joi noapte, echipajele de urgenţă au fost puse pe drumuri de câţiva tineri, cel mai probabil din Vlăsineşti, care au alarmat operatorii de la serviciul 112 că o persoană are intenţii sin...

Bugetul de investiţii al Spitalului Judeţean, cheltuit pe lucrări cerute de pacienţi şi autorităţi

Vineri, 18 August 2017
797

Mare parte din fondurile rezervate pentru achiziţii de instrumentar şi tehnică medicală a fost folosită pentru remedierea deficienţelor depistate la un control al Inspecţiei Sanitare la Secţia...