PSD pregateste noi privilegii pentru parlamentari: Scutire de impozit pentru pensiile speciale

PSD pregateste noi privilegii pentru parlamentari: Scutire de impozit pentru pensiile speciale

Deputatii PSD Florin Iordache si Ioan Munteanu au initiat un proiect legislativ care prevede eliminarea contributiilor de sanatate si reducerea impozitului pe venit pentru pensiile parlamentarilor.

Potrivit proiectului, pensiilor speciale ar urma sa li se aplice reguli introduse in Codul Fiscal in acest an, iar asta inseamna sa se renunte la articolul din Statutul alesilor care prevede ca pentru pensiile acestora sa se plateasca asigurari de sanatate si impozit pe venit, scrie Romania Libera.

Proiectul a fost inregistrat pe 11 septembrie de catre cei doi parlmentari, primind aviz favorabil din partea Comisiei permanente privind Statutul deputatilor si senatorilor, pe 19 septembrie.

"Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta se acorda in limita a trei mandate si se calculeaza ca produs al numarului de mandate cu 0,55% din indemnizatia lunara bruta aflata in plata", mai prevede proiectul.

Astfel, calculul pensiilor ramane acelasi, dar, fiind excluse acele contributii, practic parlamentarului pensionat ii ramane o suma mai mare.

Iordache sustine, insa, ca "prin acest proiect de lege, blocam cresterea pensiilor fostilor parlamentari de la 1 ianuarie 2018, cand salariile parlamentarilor vor creste ca urmare a cresterii salariului minim pe economie".

Exista insa doua deosebiri fundamentale intre un pensionar parlamentar si unul de rand, desi pensiilor li se vor aplica aceleasi scutiri. In primul rand, pensiile speciale se vor calcula raportat la indemnizatia curenta, nu din intreaga activitate de parlamentar. Apoi, parlamentarii vor putea beneficia in continuare si de pensiile din sistemul public, astfel ca vor avea scutire de la impozite de doua ori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...