Liderii ALDE de la Botoșani vor crearea unei zone libere de taxe la Bucecea

Liderii ALDE de la Botoșani vor crearea unei zone libere de taxe la Bucecea

Liderii ALDE de la Botoșani au aunțat inițierea unui proiect privind crearea unei zone libere de taxe pe raza județului, mai exact la Bucecea.

ALDE a anunțat că pe locul fostei fabrici de zahar Bucecea s-au pus bazele une izone industriale libere care se speră că va funcționa ca un magnet pentru investitori, care ar urma să importe produse industriale din Moldova, Ucraina, Rusia și China.

Practic, mărfurile care ar intra în această zonă liberă, ar urma să fie scutite de plata TVA-ului și a taxelor vamale pe termen nelimitat, fapt care, teoretic, ar veni în sprijinul producătorilor.

Cele 21 de ha aparținînd Primăriei Bucecea își așteaptă investitorii spre a veni să-și desfășoare aici activitatea, au explicat liderii ALDE de la Botoșani.

Vicepreședintele ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, a apreciat în cadrul unei conferințe de presă contribuția primarului din Bucecea care “a făcut pași pozitivi, o compensare cu lichidatorul care avea în administrare terenul, la schimb cu datoriile pe care societatea respectivă le avea către Primărie, și a mai achiziționat diferența de teren și a devenit proprietar pe 100% din teren”.

Florin Țurcanu se arată optimist inclusiv în privința sprijinului acordat de Guvern pentru realizarea acestui proiect: “Cred că un guvern care se respectă pe el va fi de acord cu acest lucru pentru că este un lucru pozitiv pentru dezvoltarea unui județ”.

Faptul că în această zonă liberă vor putea veni investitori care să-și comercializeze produsele vor fi de natură, în opinia lui Florin Țurcanu să încurajeze “concurența loială” între cea mai vitregită zonă economică din România și celelalte județe din țară. (Anca Savel)

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
82

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
170

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
319

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...