CTP: "Doamna Dăncilă este analfabetă funcțional. Nu e o insultă"

CTP: "Doamna Dăncilă este analfabetă funcțional. Nu e o insultă"

Viorica Dăncilă este reprezentativă pentru funcția de prim-ministru, a spus Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de seară, contrazicându-l pe președintele Klaus Iohannis. „Dânsa reprezintă o categorie importantă, cei peste 40% de elevi analfabeți funcțional”, a subliniat jurnalistul.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Jurnalul de seară de la Digi24, subiectul zilei din politica românească: acuzațiile de înaltă trădare aduse de liderul PNL la adresa premierului Viorica Dăncilă și răspunsul venit din partea PSD: Klaus Iohannis dă o lovitură de stat. Citiți comentariul său aici. În acest context, el a atras atenția că economia României nu arată bine deloc.

„În acest timp, creșterea economică se oprește, inflația continuă să crească, deficitul așijderea. PIB-ul nu crește așa cum susțineau domnii și doamnele de la PSD. Există o soluție, să desființeze INS-ul și cifrele astea să le dea doamna Dăncilă de pe hârtie. Dacă poate. Spunea domnul Iohannis că doamna Dăncilă este nepotrivită în funcție. Nu-i adevărat. Doamna Dăncilă e reprezentativă în funcție. Dânsa reprezintă o categorie importantă, cei peste 40% de elevi analfabeți funcțional, așa cum sunt ei catalogați de testele PISA. Doamna Dăncilă este analfabetă funcțional. Nu e o insultă. Înseamnă că nu e capabilă să înțeleagă un text la prima citire, că nu are proprietatea termenilor, că este agramată și că nu are noțiuni elementare ale discursului. Dânsa reprezintă cetățenii care vor vota, elevii, mâine. Sunt analfabeți funcțional și mâine o să voteze, indiferent dacă trec bacalaureatul sau nu. Viitorul este de partea doamnei Dăncilă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Chiar nu e nicio problemă. Eu când am lansat această discuție despre vot și despre civilizația politică și morală din România în anul 2018, nici măcar nu îmi închipuiam că se va aplica așa ceva, cel puțin în timpul vieții mele. Cine să o aplice? Parlamentul? Am deschis discuția pentru că mi se pare că suntem în 2018 la nivelul de vot din 1990 sau chiar mai jos. Am încercat să-mi dau seama ce mă deranjează pe mine. Am constatat că aveam eu o problemă. Eu am spus în anul 90 că poporul nu greșește. Alegerile lui sunt întodeauna bune și datoria mea e să le înțeleg. Dacă nu am înțeles, înseamnă că nu sunt suficient de capabil. Am susținut că votul unui profesor universitar trebuie să fie egal în urnă cu cel al unei femei de serviciu. Nu am aparținut elitiștilor, intelighenției, nu sunt monarhist, nu sunt apologet al perioadei interbelice. Eu am mers cu ideea maselor, de oameni simpli cu care trebuie să mergem și nu doar niște intelectuali. Acum, de fapt, înregistrez falimentul interior al acestor convingeri ale mele în legătură cu ceea ce se numește poporul român. Unii oameni cred în Dumnezeu și își pot pierde credința. Eu am avut această credință, dincolo de rațiune, în popor. Mi-am pierdut această credință. Asta este problema mea după 28 de ani. Încet, încet”, a completat jurnalistul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...