Ajutorul unui primar venit pe filieră PSD, refuzat de către Țurcanu. Candidatul cu nume omonim „are un lanț de magazine și cunoaște realitatea”

Ajutorul unui primar venit pe filieră PSD, refuzat de către Țurcanu. Candidatul cu nume omonim „are un lanț de magazine și cunoaște realitatea”

Un primar din județ a fost refuzat de către Florin Țurcanu, liderul organizației județene a ALDE din Botoșani. Este vorba despre actualul primar al comunei Adășeni, Constantin Dresleucă, venit din partea PSD, care ar fi avut intenția de a susține candidatul ALDE pentru primăria unității administrativ-teritoriale, însă i s-a respins colaborarea, conform celor susținute de către președintele liberal-democraților.

Candidatul ALDE pentru primăria din Adășeni este Dumitru Dresleucă, care, potrivit unor angajați ai Primăriei, nu ar avea nicio relație de rudenie cu actualul edil, în ciuda coincidenței numelui.

Despre candidatul ALDE, Țurcanu a sugerat că este bine ancorat în „realitatea” locală, cel dintâi deținând o micro-companie și un lanț de magazine în comună, ceea ce îi sporește șansele câștigării funcției fără ajutorul actualului edil.

„Am refuzat solicitarea actualului primar care a dorit să vină alături de dumnelai pentru  a face echipă cu dumnealui, considerând că singur va putea câștiga mai ușor primăria decât dacă se asociază cu primarul în funcție. Dumnealui este administratorul unei societăți și are un lanț de magazine în comuna Adășeni și cunoaște foarte bine realitatea din comuna Adășeni. Sunt convins că are mari șanse să câștige poziția de primar”, a declarat Florin Țurcanu, liderul ALDE Botoșani.

Actualul edil a fost ales în 2016, din lista candidaților social-democrați.