Avocații lui Țurcanu au atacat decizia condamnării acestuia la patru ani și trei luni cu executare. „Am fost hăituit”

Avocații lui Țurcanu au atacat decizia condamnării acestuia la patru ani și trei luni cu executare. „Am fost hăituit”

Avocații liderului organizației ALDE din Botoșani, Florin Țurcanu, au contestat, joi, la Curtea de Apel din Suceava, sentința emisă miercuri de Tribunalul din Botoșani, potrivit căreia fostul președinte al Consiliului Județean a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare cu executare, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și spălare de bani.

Țurcanu a avut și o reacție cu privire la decizia magistraților botoșăneni, susținând că a fost „hăituit” de anchetatori.

Am văzut că informațiile cu privire la sentința mea au ajuns mai întâi în presă și abia apoi pe site-urile instituțiilor oficiale. Nu este o o noutate, se știa situația, nu este ceva wow. Florin Țurcanu, începând din 2012, a făcut parte dintr-o întreagă operațiune. Am fost verificat pe toate proiectele posibile și imposibile. Inclusiv deplasările mele care au fost făcute în interesul județului, au fost verificate. Cred că dacă s-ar întâmpla aceste verificări pentru toți care ocupă o funcție publică într-adevăr surprizele pot să fie negative. Ca să urmărești un om și unde a fost cazat, și ce a întreprins în ziua respectivă, ce a mâncat, ce a făcut, cred că mi se pare exagerat, prea mult. Mai mult de atât, am avut foarte multe dosare penale deschise. Am reușit, cu susținerea familiei și cu susținerea avocaților, să trec prin ele. Foarte multe clasări au ajuns la domiciliul meu și le-am parcurs cu maximă atenție. Și mi-am dat seama cât de mult am fost dorit să ajung într-o situație delicată, cât de mult am fost hăituit pe românește și, în final, am ajuns în instanță, cu acel proces, care, vă asigur, cine a participat a putut observa a fost construit pe declarațiile angajaților”, a declarat Florin Țurcanu, liderul ALDE Botoșani.

Totodată, acesta a ținut să precizeze că nu a comis o infracțiune care să prejudicieze bugetul public.

Vreau să subliniez un singur lucru: Florin Țurcanu nu este acuzat în condamnarea pe care dumneavoastră ați citit-o de niciun leuț furat din banul public. Este o chestiune pur privată între o persoană privată și o persoană publică. Bugetul statului nu a pierdut niciun cent. Țurcanu nu a furat bani publici și nu a ajuns în instanță pentru furt de bani publici”, a adăugat Țurcanu.

Amintim că, potrivit sentinței emise de Tribunalul din Botoșani, lui Florin Țurcanu i s-a retras dreptul de a mai ocupa o funcție publică în următorii patru ani și s-a dispus confiscarea specială a unei sume de peste 260.000 de lei de la acesta, fiind menținut și sechestrul pe vila din Aleea Pajiștii, impus de procurorii DNA. În aceeași soluție, se arată că socrul lui Țurcanu, Aristomel Anușca, este achitat, după ce a fost cercetat pentru complicitate la infracțiunile comise de către fostul lider al Consiliului Județean.